Tenderprocedure verkoop tv-rechten wordt gelanceerd

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Tenderprocedure verkoop tv-rechten wordt gelanceerd
Foto: © SC

Het is nog altijd niet duidelijk op welke manier de fans van het Belgisch voetbal de wedstrijden volgend seizoen zullen kunnen volgen op tv. Vanaf maandag wordt daartoe de Tender gelanceerd. Wel is er al nieuws over de programmatie van de matchen in de Jupiler Pro League.

Komende maandag wordt de Tenderprocedure gelanceerd voor de verkoop van de tv-rechten voor de komende drie seizoenen. Geïnteresseerde partijen kunnen zich vanaf overmorgen dus kandidaat stellen.  De deadline ligt op 15 mei. Het doel van de Tender is volgens de Pro League om de waarde van de rechten te optimaliseren en om de partners van het Belgische profvoetbal te versterken.  

Zes loten, twee packs voor live matchen

Kandidaten kunnen bieden op zes loten. Het zogenaamde Platinum Package biedt de mogelijkheid vijf wedstrijden live en exclusief uit te zenden. Daarnaast bestaat er een Gold Package voor drie matchen, live maar niet noodzakelijk exclusief. De topwedstrijden zullen verdeeld worden over beide loten, aldus de Pro League.  Voor beide packs geldt dat de hoogtepunten van alle matchen uitgezonden mogen worden en dat de wedstrijden uit het andere pack in uitgesteld relais kunnen getoond worden.

Daarnaast kan er ook geboden worden op de rechten voor de samenvattingen op de wedstrijddagen en een magazine op maandagavond. Tenslotte zijn er ook nog twee loten die de mogelijkheid bieden om video’s uit te zenden via internet of mobilofonie. Het gaat om korte, bijna-live beelden enerzijds en iets langere clips on demand.

Zes timeslots

Er wordt een lichte wijziging van de timeslots voorgesteld. De wedstrijduren op zondag worden 14u30, 18u en 20u. Op zaterdag zullen er wedstrijden zijn om 18u en om 20u. Op vrijdagavond blijven de wedstrijden om 20u30 geprogrammeerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties