Van Wijk: "Geef mij de kleedkamer van Gent en het zal werken"

Van Wijk: "Geef mij de kleedkamer van Gent en het zal werken"
Foto: © Photonews

Tweedeklasser Westerlo speelt zondag voor de titel tegen Eupen en heeft daarbij genoeg aan een punt. Dennis van Wijk, ervaringsdeskundige bij uitstek, ziet zichzelf als een andere trainer dan tien jaar geleden.

Van Wijk heeft al de meeste promoties naar eerste klasse achter zijn naam, maar voelt zich nog niet naar waarde geschat. "Van alle trainers in eerste en tweede klasse ben ik degene die er het langst rondloopt. Ik heb ook in eerste klasse mooie dingen laten zien, maar dat werd niet altijd naar waarde geschat. De perceptie is soms verkeerd. Mensen vergeten dat je als trainer mee kan evolueren met je tijd. Ik ben niet meer dezelfde trainer als twintig jaar geleden", zei hij aan Het Nieuwsblad.

"Geef mij de kleedkamer van AA Gent en dat zal marcheren. Veel jongens die daar spelen, heb ik onder mijn hoede gehad en weer op het juiste spoor gezet. Ik ben een trainer die goed is in het managen van een kleedkamer. Die van Bergen was een hele moeilijke en die van Charleroi was er een met een handleiding. Maar ze stonden wel achter mij. Hoe ik streng ik in het verleden ook ben geweest, de spelers waarderen mijn manier van werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties