Ajax pakt voor vierde keer op rij de titel

Mattias Verhaeghe
| 12 reacties

Ajax had aan een punt genoeg om de landstitel te pakken. Heracles legde de Amsterdammers niets in de weg en zo pakt Ajax voor de vierde keer op rij de Nederlandse landstitel.

Ajax had tegen Heracles aan een punt genoeg om de landstitel in Nederland te pakken. Het probeerde dan ook van in het begin de wedstrijd te controleren. Dat lukt ook vrij aardig voor de Amsterdammers. Ajax trok het spel naar zicht toe en had het overwicht. Dat resulteerde in een snel doelpunt van Schöne. De Deen legde een vrije trap op een wondermooie manier achter Pasveer. De titel kwam zo heel dicht.

Heracles gaf de moed echter niet op en probeerde naar voor te trekken. En dat was niet zonder succes. Een goeie tien minuten later stond het, alweer via een prachtige vrije trap, 1-1 via Cziommer. Geen reden tot paniek bij Ajax, want een punt is genoeg. De Amsterdammers bleven wel baas, maar een doelpunt viel er niet meer voor de rust.

Slordig en stroef

De tweede helft verliep wat stroef. Beide ploegen probeerden wel, maar het spel was vak veel te slordig, zowel bij Heracles als bij Ajax. Echt grote kansen waren er niet.  Kleine prikjes werden of slecht afgerond, of geblokkeerd door een muur van verdedigers.

De eerste grote kans kwam er in de tachtigste minuut van Ajax. Bojan Krkic zette zich goed door en kwam alleen voor doelman Pasveer. De Spanjaard legde de bal echter naast het doel. Ajax leek zich tevreden te stellen met een gelijkspel. Voor beide teams hoefde het niet echt meer, waardoor de wedstrijd rustig naar het einde toe kabbelde.

Kampioen

Dat er niet gewonnen werd, kon Ajax niet meer deren. De Amsterdammers mogen zo voor de vierde keer op rij de kampioenenschaal omhoog steken. Frank De Boer en zijn troepen mogen zich opmaken voor een groots titelfeest in thuisstad Amsterdam.