Juventus pakt naast finale in eigen stadion

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Juventus pakt naast finale in eigen stadion
Foto: © Photonews

Juventus zal de finale van de Europa League in het eigen stadion niet spelen. De Italiaanse topclub slaagde er donderdagavond niet in om de maat te nemen van Benfica.

Juventus moest het spel maken na een 2-1-nederlaag op het veld van Benfica, en deed dat dan ook. De troepen van Antonio Conte kampeerden vaak op de helft van de Portugezen, maar tot écht uitgespeelde kansen leidde dat niet.

Juve dringt aan

In de eerste helft was Arturo Vidal er dicht bij met een knappe volley, maar zijn poging belandde op het dak van het doel. Benfica stak enkele keren de neus aan het venster, maar het was rusten geblazen met een brilscore op het scorebord.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Benfica dat alles goed gesloten probeerde te houden, terwijl Juve nood had aan een goal. De thuisploeg drong aan, maar pogingen van Pirlo, Tévez en Llorente leverden niets op.

Rood voor Benfica

Bij Benfica liep Enzo Perez tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de bezoekers nog meer dan twintig minuten met zijn tienen verder moesten. Lichtsteiner vergat een uitstekende voorzet tegen de touwen te duwen, en zo bleef het broodnodige doelpunt uit voor Juve.

De thuisploeg drong aan, maar uiteindelijk kon het Benfica niet meer verontrusten. Na een dispuut op de bank kregen Vucinic (Juventus) en Markovic (Benfica) nog beiden rood. De Portugezen gaven hun voorsprong uit de heenwedstrijd niet uit handen en spelen over twee weken de finale in het stadion van Juventus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties