Reactie Junker stopt met twee rozen: "Had graag met een hattrick afscheid genomen"

Junker stopt met twee rozen: "Had graag met een hattrick afscheid genomen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Achter de Kazerne was het hoogtepunt misschien wel de vervanging van Mads Junker. De sympathieke Deen stopt naar alle waarschijnlijkheid met voetballen. Hij blikt tevreden terug op zijn laatste wedstrijd en zijn carrière.

Aernout Van Lindt in Mechelen

"Vooraf teken je natuurlijk voor een 2-0 overwinning, met de fans die er achter staan. Dat is beter dan 0-3 verliezen en uitgefloten worden. Want dan moet je ook nog een week op elkaar gaan kijken", begon Junker. "Dat je dan zelf twee keer kan scoren is helemaal mooi."

Maar er had ook meer ingezeten. Coppens duwde een schot van hem tegen de paal, een andere keer week een bal van hem nog af op een liggende verdediger. "Ja, ik had natuurlijk liever afscheid genomen met een hattrick. Ik wou ook die strafschop nemen, maar ik stond niet opgeschreven. Ik heb er naar gevraagd, misschien was ik weer te braaf", lacht de Deen.

"Ach, ik kan terugkijken op een mooie carrière hier bij KV Mechelen. Er hadden wel meer matchen als vandaag mogen bij zijn, met veel kansen en een leuke match. Dat was ik gewend uit de Nederlandse competitie, met veel kansen."

"95% zeker stop ik"

En zo is het verhaal van Junker bij Mechelen en de rest van zijn carrière geschreven: "95% zeker stop ik met voetballen, tenzij er nog iets echt spectaculairs gebeurd. We zien wel of er nog iets op mijn pad komt, maar vandaag was eigenlijk een mooie manier om afscheid te nemen."

Junker werd ook letterlijk op handen gedragen door zijn teamgenoten: "Het was hier echt leuk. Of ik emotioneel werd? Neen, dat niet echt. Maar het was wel leuk om die apprectiatie te voelen. Maar ik heb er geen spijt van gekregen, integendeel: ik heb nu echt wel een voldaan gevoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties