KAA Gent héél tevreden: "We volgden Vanhaezebrouck al zes jaar"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
KAA Gent héél tevreden: "We volgden Vanhaezebrouck al zes jaar"
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck is officieel voorgesteld als nieuwe oefenmeester van KAA Gent. Bij de Buffalo's waren ze alvast in hun nopjes met de aanstelling. "Hij heeft indruk gemaakt op iedereen en het stond in de sterren geschreven dat hij hier aan de slag zou gaan", klonk het bij de presentatie.

“Allereerst wil ik Hein Vanhaezebrouck van harte welkom heten bij KAA Gent. Het is misschien vroeger dan verwacht, maar niet onverwacht dat we Hein presenteren als nieuwe trainer.”, stak voorzitter Ivan De Witte van wal.

Een duidelijke visie

“Na het ontslag van Mircea Rednic hebben wij een lijstje samengesteld met mogelijke opvolgers. Daar stonden the usual suspects op, waarna wij een grondige analyse gemaakt hebben. Dat we Hein nu voorstellen geeft ons de mogelijkheid én de tijd om volgend seizoen rustig voor te bereiden.”

Er circuleerden verschillende namen in de Ghelamco Arena, maar waarom nu precies Hein Vanhaezebrouck? “Hij heeft heel wat indruk gemaakt. Niet alleen op sportief vlak, maar ook op menselijk vlak heeft Hein een duidelijke visie voor ogen. Andere pistes? Die waren er zeer zeker. Maar van die pistes zijn we afgeweken omwille van cultuur en/of het financiële luik.”

“Bij KV Kortrijk heeft Hein het altijd uitstekend gedaan met beperkte middelen. Zijn resultaten mogen gezien worden. Dit jaar heeft Kortrijk het bovendien beter gedaan dan ons, en dat mag in de toekomst toch niet meer gebeuren”, lachte de voorzitter van de Buffalo’s.

Échte opvolger Preud'homme?

Bij Gent wil men aan een nieuw hoofdstuk beginnen met de kersverse coach. Na twee magere jaren moet Vanhaezebrouck de club opnieuw op de rails krijgen. “We volgen Hein eigenlijk al zes jaar, maar destijds hebben we geoordeeld dat het misschien nog net iets te vroeg was."

"We zijn toen uitgekomen bij Michel Preud'homme. We hopen dat we nu... Neen, wacht... We gingen geen straffe uitspraken doen, dus ik zal mijn woorden maar weer inslikken…”, grapte een duidelijk tevreden Michel Louwagie.

Met stadion en coach op naar de toekomst

Over het verleden wilde de Gent-top het niet meer hebben. Het moge duidelijk zijn: de Buffalo’s willen dit seizoen liefst zo snel mogelijk vergeten. “Wij richten onze blik op de toekomst, met dit stadion en deze trainer”, aldus De Witte.

En om volgend jaar beter te doen moet er gesleuteld worden aan de huidige kern. “We gaan samen de groep voor volgend jaar samenstellen. Een groep die voldoende competitief is om de doelstellingen te verwezenlijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties