Ceulemans geeft Lestienne raad: "Als er een mooie club aanklopt transfer overwegen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Ceulemans geeft Lestienne raad: "Als er een mooie club aanklopt transfer overwegen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Maxime Lestienne zou wel eens aan zijn laatste weken bezig kunnen zijn bij Club Brugge. De flankaanvaller heeft met blauw-zwart immers een overeenkomst om na het seizoen te vertrekken. Maar in welke competitie kan deze Lestienne het verschil maken?

Door Cédric De Volder

Galatasaray, Fenerbahçe, Aston Villa, AS Roma, SSC Napoli, Juventus, VfL Wolfsburg, Zenit Sint-Petersburg,... Het lijstje van clubs die zich willen verzekeren van de diensten van Maxime Lestienne blijft maar aangroeien. De flankaanvaller kampte de voorbije maanden dan wel met zijn vormcurve, maar toch plakte Club een prijskaartje van een slordige vijftien miljoen euro op het jeugdproduct van wijlen Excelsior Moeskroen.

Lestienne heeft nog een contract tot 2017 op Olympia, maar dat wil niet zeggen dat hij die overeenkomst ook zal respecteren. Hij liet in het tussenseizoen al optekenen dat het zijn wens is om na deze voetbaljaargang andere oorden op zoeken. Bovendien liet Club Brugge eerder al optekenen dat het zal meewerken aan een transfer. Een belofte die bovendien ook is uitgesproken rond het persoontje van Thomas Meunier.

Hij moet zich niet gaan begraven in ruil voor enkele zakken geld

Maar blijft Lestienne niet beter nog een jaartje op Olympia? De speler van Jong België voetbalt al weken tegen zichzelf en lijkt maar niet uit het vormdipje te klauteren. Het lijkt dan ook niet het beste plan om volgend seizoen meteen richting een topcompetitie te verkassen. "Al zijn de meeste geruchten volledig uit de lucht gegrepen", reageert Jan Ceulemans tegenover Voetbalkrant.com. "De meeste clubs zijn helemaal niet bezig met die transfer."

"Al vind ik niet dat Lestienne sowieso nog een jaartje bij Club Brugge moet blijven", besluit de Belgisch recordinternational. "Als er een deftige club komt aankloppen met een deftig aanbod, moet zijn entourage dat toch eens onderzoeken. Hoe doet die club het in haar competitie? Wie zijn de concurrenten op de positie van Lestienne? Het spreekt natuurlijk vanzelf dat hij zich niet moet gaan begraven in ruil voor enkele zakken geld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties