Blauw-zwarte problemen: wie posteert Michel Preud'homme op middenveld?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Blauw-zwarte problemen: wie posteert Michel Preud'homme op middenveld?
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme bekwaamt zich momenteel in het puzzelen. Club Brugge trekt donderdag immers zwaar gehavend richting de Cristal Arena van KRC Genk. Schuift Duarte naar het middenveld of komt er nog een ander wit konijn uit de hoed?

Door Cédric De Volder

Timmy Simons en Jesper Jorgensen pakten afgelopen zondag hun vijfde gele kaart en moeten in de Cristal Arena op de strafbank zitten. Vadis Odjidja-Ofoe ligt in de lappenmand - al wordt de middenvelder momenteel in allereil klaargestoomd - met een dijbeenblessure, terwijl Victor Vazquez al een poosje last heeft van een geknelde zenuw in de rug.

Het hoeft dan ook geen betoog dat Michel Preud'homme moet puzzelen met de verplaatsing naar KRC Genk op het programma. "De coach zal dit wel oplossen", klonk het zondagavond in de wandelgangen van Sclessin nog bij de spelers van blauw-zwart. Maar één ding is zeker: het middenveld van Club zal onuitgegeven zijn. Onze redacties overloopt alvast de mogelijke opties.

Engels of Duarte voor de verdediging?

Een eerste optie lijkt misschien de meest logische. Oscar Duarte of Bjorn Engels kunnen een rijtje vooruit schuiven. In het hart van de defensie heeft Preud'homme met Brandon Mechele immers een evenwaardige vervanger klaar. "Ik heb bij de jeugdploegen nog op het middenveld gespeeld", liet Engels alvast optekenen. "Als de coach me daar wil zetten, zal ik dat doen. Ik heb immers nog een aantal dagen om er op te trainen, hé."

En ook Duarte wil die taak op zich nemen. "Ik kan het team zeker en vast helpen op het middenveld", aldus de Costa Ricaan. "Ik speelde vroeger regelmatig op het middenveld."

Hogli tussen de lijnen, Meunier schuift vooruit?

Maar ook Thomas Meunier kan in geval van nood depanneren op het middenveld. Preud'homme gooide Tom Hogli afgelopen zondag wel nog voor de leeuwen na het uitvallen van Lior Refaelov, maar het lijkt niet aangewezen dat de Noor daar donderdag ook aan de wedstrijd zal beginnen. Maar op de rechtsachterpositie kan Hogli natuurlijk wel nog steeds uit de voeten...

En dan zijn er nog Refaelov, Gudjohnsen en... Wang

Het invullen van de positie van Timmy Simons lijkt - op papier althans - geen onoverkomelijk probleem. Preud'homme kiest dan ook wellicht voor een driehoek op het middenveld met de punt naar beneden. De aanvallende posities kunnen dan ingevuld worden door Lior Refaelov en Eidur Gudjohnsen. "Al vergeten jullie telkens Shangyuan Wang", liet de blauw-zwarte veldheer zich al een aantal keer ontvallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties