Origi wil mee naar WK: "En selectie zou verdiend zijn"

Origi wil mee naar WK: "En selectie zou verdiend zijn"
Foto: © Photonews

Divock Origi kan straks mogelijk een van de grote verrassingen zijn in de WK-selectie van Marc Wilmots. De speler zelf blaakt alvast van het vertrouwen: "Ze vergelijken me in Frankrijk met Hazard."

Origi is hard bezig met het WK, zoveel mag duidelijk zijn. "Ik zou liegen als ik er niet aan denk", is hij eerlijk in Gazet van Antwerpen. "En eigenlijk: op basis van de laatste maanden zou een selectie niet onverdiend zijn."

Hoezo, niet onverdiend? "Ik ben intussen een vaste waarde geworden bij Lille. In de topwedstrijden heb ik bewezen dat ik het niveau heb", aldus Origi. De flankaanvaller scoorde dit seizoen vijf keer, waarvan vier keer na Nieuwjaar - inclusief een doelpunt in de topper tegen Monaco. Sinds februari is hij effectief een vaste basispion geworden bij Rijsel.

Vergelijkingen met Benteke en Hazard

Opmerkelijk: een week geleden stuurde hij de nationale ploeg van Kenia nog wandelen. De Belgische jeugdinternational speelde dit seizoen al een aantal wedstrijden met de beloften van België en droomt nu dus van het WK.

Als het enkel om vergelijkingen gaat, maakt hij alvast kans: "In Genk vergeleken ze me met Benteke, in Frankrijk met Hazard, omdat we beiden bij Lille zijn doorgebroken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties