Ex-bondscoach treedt Club Brugge bij: "Ik had Simons altijd meegenomen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 127 reacties
Ex-bondscoach treedt Club Brugge bij: "Ik had Simons altijd meegenomen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots neemt Timmy Simons niet mee naar het WK. Het nieuws sloeg gisteren in als een bom in de Belgische voetbalwereld, maar de mening van Aimé Antheunis is duidelijk. "Simons kan ook op het veld zijn mannetje nog staan."

Aimé Antheunis stond tussen 2002 en 2005 aan het roer bij de Rode Duivels. De voormalige veldheer haalde dan wel nooit een groot eindtoernooi, maar maakte de voorbije dagen ook de denkoefening omtrent de selectie van Marc Wilmots. Ook Antheunis kan de keuzes van de selectieheer begrijpen, maar heeft toch een uitgesproken mening rond Timmy Simons

"Ik ga absoluut niet akkoord met de niet-selectie van Simons", aldus Antheunis in Het Laatste Nieuws. "Ik had hem altijd meegenomen. En niet alleen omdat hij naast het veld van grote waarde is, hé. Simons kan ook tussen de lijnen nog steeds zijn mannetje staan. Ook op een WK, daar ben ik van overtuigd."

Simons kan nog steeds zijn mannetje staan

Maar Antheunis beseft maar al te goed dat de keuze van Wilmots allesbehalve evident was. "Al kan ik die keuze wel begrijpen", besluit de voormalige coach van onder meer KRC Genk en RSC Anderlecht. "Divock Origi en Adnan Januzaj zijn twee jonge gasten die de plaats van iemand anders innemen. En dat kostte dus de kop aan iemand uit het verdedigende compartiment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties