De Sart hekelt de play-offs: "Systeem 'stupide' hield ons van de titel"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 69 reacties
De Sart hekelt de play-offs: "Systeem 'stupide' hield ons van de titel"
Foto: © photonews

Standard greep na bijna een heel seizoen op kop te hebben gestaan toch nog naast de titel. De Luikenaars gingen ten onder in de play-offs en moeten tevreden zijn met een ticket voor de voorrondes van het kampioenenbal. Sportief directeur Jean-François de Sart maakt de balans op.

"We stonden van speeldag 1 tot vier matchen van het eind op kop", doet De Sart zijn verhaal op de clubstek. "Iedereen geloofde in het kampioenschap en dat verdienden we ook. We waren er dicht bij. Helaas bestaat er een systeem stupide dat ons van de titel hield."

Zware voorrondes

Toch houden de Rouches aan hun tweede stek een CL-ticket over. "Dat klopt. Ons doel is om elk seizoen mee te draaien bovenin de rangschikking. Dat is ons gelukt. We gaan nu een competitieve kern samenstellen die de strijd kan aangaan in de twee voorrondes die ons wachten."

De voorbereiding op komend seizoen ligt al vast. "Op maandag 23 juni staat de eerste training van het nieuwe seizoen op het menu", aldus De Sart. "Nadien volgt een stage in Nederland en een toernooi met de overige ploegen waar Roland Duchâtelet eigenaar van is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties