Waar verloor Standard de titel? Enkele sleutelmomenten op een rij

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Waar verloor Standard de titel? Enkele sleutelmomenten op een rij
Foto: © Photonews

Standard greep na teleurstellende play-offs uiteindelijk nog naast de titel. De troepen van Guy Luzon domineerden in de reguliere competitie, maar waar liep het nu eigenlijk fout? Voetbalkrant.com zet enkele sleutelmomenten op een rij.

Eerste competitienederlaag van het seizoen

Standard schoot fantastisch uit de startblokken en won zo maar eventjes zijn eerste negen wedstrijden van het seizoen. De eerste nederlaag kwam er op het veld van Zulte Waregem (1-0). De drie daaropvolgende wedstrijden, tegen Charleroi, Anderlecht en Waasland-Beveren volgden drie draws.

Europa League: deelnemen is belangrijker dan winnen?

In de Europa League vertolkte Standard nog niet eens bijrolletje. Luzon roteerde naar hartenlust en leek niet geïnteresseerd in de Europese campagne. Standard pakte amper één punt in de groepsfase van de Europa League. Akkoord, die wedstrijden waren voor de club van ondergeschikt belang, maar als speler is het niet fijn om een campagne af te sluiten met één schamel puntje.

Standard-heethoofden voeren druk op

Op speeldag 4 van de play-offs speelde Standard 2-2 gelijk tegen Lokeren. De Luikse club pakte een puntje op een diefje, en dat zinde enkele vurige fans niet. Ze drongen de persruimte binnen en maakten er amok. Het hele gebeuren zorgde voor nog wat meer druk binnen de kleedkamer van Luzon.

Teleurstellende play-offs

In die play-offs leek het vuur helemaal uit te zijn bij de Rouches. Luzon liet zijn mannen ietwat anders voetballen, en de coach wilde bovendien meer defensieve zekerheid inbouwen. Dat lukte niet en Standard won amper één van zijn eerste zes duels in play-off 1. Ondanks drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden kwam het te kort voor de titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties