Alderweireld krijgt nummer 2: "Maar ik kan ook op links spelen"

Alderweireld krijgt nummer 2: "Maar ik kan ook op links spelen"
Foto: © photonews

Toby Alderweireld mocht in het slot van de CL-finale de geblesseerde Filipe Luis komen vervangen. De Rode Duivel kon niet verijdelen dat Real alsnog langszij kwam en in de verlengingen aan het langste eind trok, maar bewees wel weer zijn flexibiliteit.

Bij de Rode Duivels krijgt de verdediger van Atlético Madrid het nummer 2. Daarmee impliceert Marc Wilmots hem mogelijk uit te zullen spelen op de rechtsback, een plek die hij dit seizoen ook bij Atlético al een paar keer moest invullen.

Flexibiliteit troef

Maar Alderweireld kan meer. Zo speelde hij dit seizoen vaak centraal achterin, gisteren kwam hij zelfs even op de linksback terecht: "Coach, ik kan ook op links spelen", liet hij gisteren daarover optekenen in Lissabon.

De flexibiliteit van Alderweireld is dan ook een grote troef. Als er - bijvoorbeeld bij een achterstand - geschoven moet worden op het veld, kan hij altijd elders worden uitgespeeld. Opschuiven naar links-centraal en Vertonghen een rijtje doorschuiven, het is een van de mogelijkheden op het veld van eer in Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties