Courtois genoot ondanks verloren finale: "Het was een super belevenis"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Courtois genoot ondanks verloren finale: "Het was een super belevenis"
Foto: © photonews

Thibaut Courtois had aanvankelijk een rustige avond in het Estadio da Luz. Pas in het slotkwartier van de reguliere speeltijd stapelde Real de aanvalsgolven op, met de fatale gelijkmaker van Sergio Ramos tot gevolg. "In de verlengingen zat iedereen dood", aldus de goalie.

Manuel Gonzalez in Lissabon

Net als Atletico scoorde ook de Koninklijke vanop hoekschop. "Het was een goede corner en Ramos kopte de bal perfect in de hoek", erkent Courtois. "Ik weet dat hij dan levensgevaarlijk is, maar ik kwam enkele centimeters te kort. De eerste minuten van de verlengingen hielden we nog goed stand. Na de 2-1 zat iedereen dood."

Nu een paar dagen het hoofd leegmaken

De CL-finale kunnen spelen was hoe dan ook een unieke ervaring voor de nationale doelman. "Het was een super belevenis", aldus Courtois. "Dit gebeurt niet elk jaar. Jammer dat het met een anti-climax afloopt. Misschien moet je eerst een finale verliezen om de volgende keer te kunnen winnen."

Was dit nu de laatste match van Courtois in het shirt van de Spaanse landskampioen? "Uit Engeland komt er bepaalde druk van mensen die met me willen praten. Ik heb nog een contract van twee jaar bij Chelsea. Ik kan dus nog wat afwachten. Het WK is nu voor mij het allerbelangrijkste. Nu een paar dagen naar Madrid om het hoofd leeg te maken en daarna zien we wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties