De Corte na Beerschot en Roeselare bij W-B: "Ik heb de voorbije jaren gezien hoe het niét moet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
De Corte na Beerschot en Roeselare bij W-B: "Ik heb de voorbije jaren gezien hoe het niét moet"
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Wim De Corte is opnieuw aan de slag op het hoogste niveau. De Oost-Vlaming gaat als assistent van Ronny Van Geneugden werken bij Waasland-Beveren. "Ik ben tevreden dat mijn contacten eindelijk iets opleveren"

Cédric De Volder in Beveren

Niet alleen Ronny Van Geneugden, maar ook Wim De Corte werd gisteren voorgesteld als nieuw lid van Waasland-Beveren. De Oost-Vlaming gaat aan de slag als assistent van Van Geneugden bij de Leeuwen. "Ik werd na het faillissement van Beerschot AC ook al gecontacteerd door de mensen van Waasland-Beveren, maar destijds kwam er niets uit de bus. Sindsdien hebben we een goed contact onderhouden en ik ben dan ook tevreden dat ik hier eindelijk aan de slag kan."

"Er waren meerdere clubs geïnteresseerd", gaat de assistent verder. "Zo kon ik ook als technisch directeur aan de slag bij OH Leuven. Maar ik ben enorm gelukkig met deze kans. Ik werd afgelopen vrijdag opnieuw gecontacteerd door de club en sindsdien is alles enorm snel gegaan. Hoe ik naar mijn contract van onbepaalde duur kijk? Dat is vooral een teken dat het de bedoeling is om op de lange termijn iets neer te zetten, hé."

Kon ook als technisch directeur naar OH Leuven

De voorbije maanden was De Corte aan de slag bij KSV Roeselare. Het was de bedoeling om het team te leiden met Sergiy Serebrennikov, maar dat verliep niet zoals verwacht. "In West-Vlaanderen maakte ik een pijnlijk verhaal mee. Die club is in handen van een makelaar (Didier Frenay leidt de club via Flobal Football Solutions, nvdr.) en dat is simpelweg niet werkbaar. Of ik bedoel dat de coach geen zeggenschap krijgt? Laat het ons op 'niet werkbaar' houden."

"Ik hoop bij Waasland-Beveren dan ook in een stabiele club terecht te komen", besluit De Corte. "Voor mijn avontuur bij Roeselare was ik actief bij wijlen Beerschot AC. Ik heb de voorbije seizoenen dus genoeg gezien hoe het niét moet. Maar ik heb enorm veel zin om met Ronny Van Geneugden een goed verhaal te schrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties