Blatter: "Koning Voetbal zal regeren"

Mattias Verhaeghe
| 7 reacties
Blatter: "Koning Voetbal zal regeren"
Foto: © Photonews

Sepp Blatter, de voorzitter van de FIFA, wil dat tijdens het WK in Brazilië alle conflicten in de wereld tijdelijk stilgelegd worden. Dat vertelde hij in een interview op de site van de FIFA.

"Gedurende 32 dagen zal het actuele wereldnieuws bestaan uit voetbalnieuws en ik hoop dat tijdens deze periode alle 'oorlogvoerende activiteiten' in alle hoeken van de wereld stop worden gezet. Dan zeg ik dat 'Koning Voetbal' zal regeren", aldus Blatter.

Blatter wil zich ook graag kandidaat stellen om aan een vijfde termijn te beginnen als voorzitter van de FIFA. “Mijn mandaat eindigt in 2015, maar mijn missie stopt niet. Een missie eindigt nooit en ik ben beschikbaar om door te gaan met mijn missie. Ik zal aankondigen dat ik beschikbaar ben, maar het FIFA-congres moet ja of nee zeggen.”

Over het WK in Brazilië is Blatter alvast enthousiast. “Het wordt mijn tiende WK op rij, mijn vijfde als voorzitter, maar ik heb nog steeds hetzelfde gevoel als een acteur die op het punt staat het podium op te gaan. Het zal een geweldig WK worden. Het is speciaal, we zijn terug in het land waar het echte voetbal gespeeld wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties