De vedetten van het WK

Mattias Verhaeghe
| 9 reacties
De vedetten van het WK
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt nu wel heel dichtbij. Heel wat sterspelers zullen zich tonen met hun land. Daarom een greep uit een grote reeks vedetten die te zien zullen zijn op het WK. Kent u er nog?

Neymar
Het Braziliaanse godenkind moet zijn land naar de wereldtitel in eigen land leiden. Hij heeft zijn eerste seizoen in Europa achter de rug, en hij hield zich daarin heel goed recht. Alle hoop rust op zijn schouders. Hij is in zijn thuisland een hele grote vedette.

Cristiano Ronaldo
De Portugees is een absolute wereldvedette, en dat bewees hij dit seizoen weer maar eens. Hij won de Gouden Bal en schoot Real Madrid bijna eigenhandig naar de eindwinst in de Copa del Rey en in de Champions League. Kan met Portugal voor een verrassing zorgen, zeker als hij ook op het WK zo doeltreffend is.

Lionel Messi
De kleine Argentijn moest al heel wat kritiek slikken, maar hij is de absolute uitblinker bij Argentinië. Hij scoort aan de lopende band, en dat kan ook op het WK van groot belang zijn, waar hij met wereldspelers om zich heen speelt. Hij wil zijn landgenoot Diego Maradona bijbenen, en daarvoor moet hij absoluut een wereldtitel binnenrijven.

Eden Hazard
Het is nog maar zijn eerste WK, maar toch wordt Hazard overal ter wereld gevolgd en getipt als uitblinker in Brazilië. Het talent is er, en als hij zijn klasse van bij Chelsea ook op het WK kan tonen, mag ons land uitijken naar een mooi wereldkampioenschap.

Radamel Falcao
Hoewel Falcao nog altijd niet zeker is van het WK, lijkt het er toch sterk op dat hij aanwezig zal zijn. En dan behoort hij tot de grote vedetten. Een Falcao in vorm kan van goudwaarde zijn voor zijn land, maar of dat het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Hij speelde sinds januari niet meer.

Didier Drogba
Het is het laatste WK voor de Ivoriaan. De topspits is overal ter wereld graag gezien, en zal zich absoluut nog eenmaal willen bewijzen op een eindronde. Er bestaat geen twijfel aan dat hij de netten in Brazilië zal laten trillen.

Luis Suarez
Ook over Suarez bestond er even twijfel. Hij werd onlangs nog geopereerd, maar haalt het WK. Hij heeft geen gebrek aan ritme, zoals Falcao, en kan dus flitsen in Brazilië. Uruguay heeft een sterke ploeg en kan met de doelpunten van deze goalgetter ongetwijfeld voor verrassingen zorgen.

Sergio Ramos
De Spaanse verdediger is misschien niet de eerste die in dit lijstje verwacht wordt, maar als hij zijn vorm van bij Real Madrid kan aanhouden op het WK, kan hij nog van heel groot belang zijn voor La Roja. Is verdedigend bijzonder sterk en kan aanvallend voor enkele belangrijke doelpunten zorgen, zeker op stilstaande fases.

Mesut Özil
De Duitse spelverdeler deed het niet onaardig in zijn eerste seizoen bij Arsenal. Maar kende er toch een terugval. Maar niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. Hij kan titelfavoriet Duitsland naar de eindoverwinning stuwen met splijtende passes en ook een doelpunt maken is geen probleem voor Özil.

Wayne Rooney
De Engelse aanvaller zal zich ongetwijfeld willen bezwijzen op het WK. Hij moest op het EK in 2012 nog wat minuten missen wegens schorsing, maar zal nu willen vlammen. Kan hij iets forceren met Engeland in Brazilië?

Yaya Touré
De Ivoriaan was de man van het seizoen bij Manchester City. Hij maakt als middenvelder doelpunten aan de lopende band. Kan samen met onder andere Drogba voor heel wat aangename momenten zorgen bij Ivoorkust.

Sergio Kun Agüero
Naast Lionel Messi lopen er nog wat toppers rond bij Argentinië. Agüero kende wat blessurelast dit seizoen, maar als hij speelt, gebeurt er altijd wel iets. Argentinië is aanvallend bijzonder sterk. Kan de aanvaller zijn land aan een wereldtitel helpen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties