Groep A - Mexico

Groep A - Mexico
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Mexico.

Door Aernout Van Lindt

Algemene informatie: Mexico

Hoofdstad: Mexico-Stad
Inwonersaantal: 116 miljoen 
Oppervlakte: 1.964.375 km² 
Staatshoofd: Enrique Nieto (president)
Volkslied: Himno Nacional Mexicano

Bijnamen nationale ploeg: El tri(color), La Verde
Trainer:  Miguel Herrera
Meeste selecties: Claudio Suarez - 178
Topscorer aller tijden: Jared Borgetti - 46
Bookmakers: 100 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 14
Beste resultaat: kwartfinales - WK 1970 & 1986
Resultaat vorig WK: achtste finales

Mexico is er al voor de vijftiende keer bij op het WK. Het haalde twee keer de kwartfinales, telkens het WK in eigen land werd georganiseerd. Verder raakte het nooit verder dan de tweede ronde.

Ook in 2010 was de achtste finales het eindstation voor Mexico. Het won van Frankrijk, speelde gelijk tegen gastland Zuid-Afrika en verloor van Uruguay, maar mocht met 4 op 9 door naar de volgende ronde. Daarin wachtte Argentinië. Het werd een 1-3 nederlaag en het verhaal van Mexico op het WK was geschreven. 

Weg naar het WK

Mexico heeft er een zeer belabberde campagne opzitten. Het had de USA zelfs nodig op de slotspeeldag om alsnog barrages af te dwingen. Daarin werd Nieuw-Zeeland makkelijk opzij gezet. Hoe Mexico zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van Mexico naar het WK HIER.

Het moment: Voedseloorlog

Dat Mexico zich alsnog voor het WK wist te plaatsen, was dus dankzij het opzij zetten van Nieuw-Zeeland in de barrages. Dat leidde tot bizarre vreugdetaferelen na doelpunten in die barragewedstrijden. Van de ontlading gooiden fans zowat alles naar beneden: vlaggen, bier, brood, ... Bekijk het hier:

De Belgische connectie

We kwamen Mexico al meermaals tegen op een WK, telkens met weinig succes. En toch waren we ook al eens aan het feest in Mexico. Lees alles over de Belgische connectie met Mexico HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Mexico kan je niet naast de figuur Chicharito. Op 25-jarige leeftijd wist hij al 35 goals te maken voor Mexico, waardoor hij stilaan in de buurt van het nationale record komt. Maar er zijn nog blikvangers bij de Mexicanen. Lees alles over de blikvangers van Mexico HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe komen we uit bij Marisol Gonzalez, de ex-vriendin van gewezen ster Blanco. Hij speelt al drie jaar niet meer voor het nationale elftal, maar zou in principe nog kunnen worden opgeroepen. Als teaser hier alvast een foto, maar we hebben meer van dat moois. En nog meer schoonheden uit Mexico. Lees alles over de babes van Mexico HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties