Sprokkels: Suarez laat groepsfase schieten, Cillessen nummer één en Hoeness achter slot en grendel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Sprokkels: Suarez laat groepsfase schieten, Cillessen nummer één en Hoeness achter slot en grendel
Foto: Photonews

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Uli Hoeness begint aan celstraf

De gewezen voorzitter van Bayern München is verhuisd naar de gevangenis van Landsberg am Lech in Beieren. Hij werd in maart veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar nadat hij voor minstens 27 miljoen euro de belastingen had ontdoken.

Immobile in Dortmund gesignaleerd

Ciro Immobile staat weer een stapje dichter bij Borussia Dortmund. De Italiaan werd deze middag door Bild gesignaleerd bij de Duitse club waar hij onderworpen werd aan medische tests. De aanvaller moet bij de Borussen de naar Bayern vertrokken Robert Lewandowski doen vergeten.

Malaria krijgt Touré niet klein

Kolo Touré is niet van een kleintje vervaard. De Ivoriaans international liep tijdens een korte vakantie in zijn thuisland malaria op, maar laat zijn WK-plannen niet dwarsbomen. De verdediger van Liverpool onderging recent een zware antibioticakuur, maar sloot ondertussen al aan bij de Oranje Olifanten op oefenkamp in het Amerikaanse Dallas.

Gebroken scheenbeen 

De kogel is ondertussen ook door de Italiaanse kerk. Riccardo Montolivo zal het WK missen. Er hing een pak mist rond de situatie van de sterkhouder van la Squadra Azzurra, maar er is ondertussen duidelijkheid. De middenvelder houdt een gebroken scheenbeen over aan de vriendschappelijke pot tegen Ierland.

Pacovski krijgt extra rust

Tome Pacovski krijgt een weekje extra rust. De doelman van KV Mechelen had de voorbije weken nog interlandverplichtingen met Macedonië en sluit een weekje later aan tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Wilmots: "Geen commentaar"

Hein Vanhaezebrouck ventileerde in Het Nieuwsblad afgelopen zaterdag kritiek op Marc Wilmots. “Ik respecter de mening van elke analist”, reageerde de bondscoach kort op die aantijgingen. “Ik stond vroeger ook in voor de analyses op grote toernooien. Ik weet hoe het spelletje moet worden gespeeld. Maar sta me toe om daar niet elke keer op te moeten reageren.”

Anderlecht bezoekt Friends Arena

Een delegatie van RSC Anderlecht heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan de Friends Arena in Stockholm. De landskampioen onderzoekt immers de mogelijkheden voor een renovatie van het huidige – of de bouw van een nieuw stadion.

Costa vol vertrouwen

Diego Costa maakt zich dan weer geen zorgen. De aanvaller van Atlético Madrid kampte de voorbije weken met tal van kwaaltjes. "Maar ik zie geen probleem. Ik zal de openingswedstrijd van Spanje op het WK halen."

Cillessen oranje nummer één

Jasper Cillessen zal het doel van Oranje verdedigen tijdens het WK. Dat liet Louis van Gaal weten op een persbabbel. De  25-jarige goalie van Ajax krijgt de voorkeur op Michel Vorm en Tim Krul.

“Suarez laat groepsfase schieten”

Ondertussen is er ook nieuws uit de ziekenboeg van Uruguay. De medische staff doet er immers alles aan om Luis Suarez opgelapt te krijgen voor het WK. “Maar de aanvaller van Liverpool zal de groepswedstrijden laten schieten”, klinkt het in de lokale media. “Hij wil er staan in de toppers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties