Leekens in 'hol van de leeuw': "Ik kom naar Brussel als een fiere Belg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Leekens in 'hol van de leeuw': "Ik kom naar Brussel als een fiere Belg"
Foto: © Photonews

Georges Leekens komt zaterdag op bezoek in België. Het Tunesië van de voormalige Belgische selectieheer is immers 'slachtoffer van dienst' tijdens de uitwuifwedstrijd van de Rode Duivels.

Nochtans is Georges Leekens niet meteen de beste vriend van de Belgische fans. De oefenmeester liet de Rode Duivels in 2012 immers in de steek om aan de slag te gaan bij Club Brugge. "Maar mijn werk bij de nationale ploeg is voor negentig procent af", liet Leekens toen optekenen. Een uitspraak die de voormalige verdediger nog steeds achtervolgt.

"Maar ik heb helemaal geen schrik voor de reactie van de fans", vertelt Leekens in Het Laatste Nieuws. "Vier jaar nadat ik bondscoach werd, wordt de ploeg overal gewaardeerd. De droom is realiteit geworden voor het hele land. Ik kom dan ook naar Brussel als een fiere Belg. Bovendien kijk ik er naar uit om een pak vrienden terug te zien. Zo heb ik nog contact met onder anderen Dries Mertens, Eden Hazard en Simon Mignolet."

Duitsers in aanloop naar EK 2012 nog halfuur tegen eigen doel geplakt

Leekens wil de druk op de Rode Duivels niet opvoeren, maar doet dat tussen de lijnen wel. "België moet haar groep winnen op het WK. Anders komen ze in de tweede ronde al tegenover Duitsland te staan. Al is dat niet sowieso een onmogelijke opdracht. Weet je nog dat we de Duitsers in de aanloop naar het EK 2012 nog een halfuur tegen het eigen doel hebben geplakt?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties