Rode Duivels voelen geen rancune: "Respect voor keuzes Leekens"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Rode Duivels voelen geen rancune: "Respect voor keuzes Leekens"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels spelen zaterdag op de Heizel hun uitwuifwedstrijd tegen Georges Leekens. Voor veel jongens een speciale wedstrijd. "Maar er is geen enkele vorm van rancune. We respecteren de vroegere keuzes van Georges", klinkt het in koor.

Cédric De Volder in Westkappele

De Rode Duivels leggen dezer dagen de laatste loodjes aan de voorbereiding op het WK in Brazilië. Zaterdag spelen onze landgenoten dan ook nog een laatste wedstrijd op Belgische bodem, alvorens dinsdag op het vliegtuig richting Zuid-Amerika te springen. Tegenstander van dienst: het Tunesië van Georges Leekens, de man die België eigenlijk naar het WK moest loodsen.

De veldheer koos in 2012 uiteindelijk voor een - achteraf gezien kort - avontuur bij Club Brugge. "Mijn werk bij de nationale ploeg is voor negentig procent af", gaf hij nog snel mee. "Dat was inderdaad niet de slimste uitspraak", lacht Steven Defour. "Maar uiteindelijk heeft hij toch ook een verdienste bij de nationale ploeg gehad. Hij heeft een goede sfeer gecreeërd, maar Marc Wilmots zorgde voor de resultaten, hé."

"Voor mij wordt het eigenlijk geen speciale wedstrijd", vult Axel Witsel zijn collega-middenvelder aan. "Leekens heeft destijds het schip verlaten, maar ik voel helemaal geen rancune tegenover de man. Uiteindelijk koos hij voor Club Brugge en dat moeten we met z'n allen respecteren. Ook het publiek? Ik weet niet hoe die mensen zullen reageren."

Voor Dries Mertens wordt het dan weer wel een blij weerzien. Het was tenslotte Leekens die de flankaanvaller van SSC Napoli destijds bij de Rode Duivels haalde. "En ik zal hem ook altijd dankbaar zijn voor de kansen die hij me heeft gegeven. Ik vind het dan ook speciaal om tegen hem te voetballen. Hopelijk zorgt ook het publiek voor een mooi afscheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties