Duitsland wordt wakker na gelijkmaker

Caroline Tonnelier
| 7 reacties

Duitsland nam het vanavond in zijn zogenaamde uitzwaaiwedstrijd op tegen het bescheiden Armenië. Het resultaat mocht er zijn, al liep het allemaal niet zo vlot als de eindstand doet vermoeden.

Bij de Duitsers startte Özil, die op zoek is naar zijn beste vorm, op de bank. In de eerste helft viel er weinig opwinding te noteren. Het belangrijkste wapenfeit was het uitvallen van Marco Reus, die met een enkelblessure naar de kant moest en afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Zijn WK komt mogelijk in gevaar.

Klose alleen topschutter aller tijden

Na de pauze kregen de supporters wel een doelpuntenfestival te zien in Mainz. Schürrle opende debatten in de 52e minuut, maar Armenië kwam verrassend langszij met een penaltytreffer van Mkhitaryan. Na die gelijkmaker schoten de Duitsers eindelijk wakker. In vijf minuten tijd zorgden Podolski, Höwedes en Klose voor de ruime 4-1 voorsprong. Die laatste werd met zijn 69e treffer vor de nationale ploeg alleen topschutter aller tijden voor de Mannschaft. Tot voor vandaag deelde hij titel met Gerd Müller.

In de slotfase liep de thuisploeg nog verder uit. Podolski, die Reus was komen vervangen en dat met veel glans deed, zette Götze op weg naar de 5-1. Ook Özil tankte nog wat vertrouwen met het oog op het WK. Hij leverde ook een assist af voor opnieuw Götze, die de 6-1 eindstand vastlegde.