Groep C - Colombia

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Groep C - Colombia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Colombia. De Colombianen treden aan in Groep C.

Door Sander De Graeve

Algemene informatie: Colombia

Hoofdstad: Bogotá
Inwonersaantal: 47 miljoen
Oppervlakte: 1.141.748 km²
Staatshoofd: Juan Manuel Santos (president)
Volkslied: ¡Oh, Gloria Inmarcesible!

Bijnamen nationale ploeg: Los Cafeteros (de koffiemakers), Tricolor
Trainer:  José Pékerman
Meeste selecties: Carlos Valderrama – 111
Topscorer aller tijden: Arnoldo Iguarán – 25
Bookmakers: 25 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 4
Beste resultaat: tweede ronde - WK 1990
Resultaat vorig WK: Niet gekwalificeerd

De balans voor Colombia op een WK is niet om over naar huis te schrijven. Los Cafeteros konden maar één keer de volgende ronde bereiken. In 1990 lukte hen dat met de gouden generatie van onder anderen René Higuita (jup, die met z’n Scorpion Kick redding) en Carlos Valderrama (jup, met die met zijn Fellaini-kapsel avant la lettre).

In de tweede ronde gingen ze er verrassend uit tegen het Kameroen van Roger Milla. Milla zou twee maal scoren in die partij. Ironisch genoeg volgde één van die goals na een blunder van Higuita.

Weg naar het WK

Colombia werkte zijn beste kwalificatiecampagne ooit af. Het werd tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatieronde na Argentinië. Hoe Colombia zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van Colombia naar het WK HIER.

Het moment: De arme Escobar

Een own-goal vermijdt je als voetballer best altijd, maar nog iets meer als je voor de Colombiaanse nationale ploeg uitkomt. Dat mocht Andres Escobar ondervinden. Nadat hij zijn eigen doelman versloeg op het WK 1994 in de Verenigde Staten werd hij in Colombia vermoord. Zijn actie zou voor enkele drugsbarons voor grote gokschulden gezorgd hebben.

De Belgische connectie

Colombia overspeelde onlangs onze Rode Duivels in eigen huis met 0-2. Dé link met het Zuid-Amerikaanse land is echter de topschutter van het voorbije seizoen. Carlos Bacca speelt intussen bij Sevilla, maar maakte het mooie weer bij Club Brugge. Lees alles over de Belgische connectie met Colombia HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Wie Colombia zegt, zegt Radamel Falcao. De spits wordt beschouwd als de beste ter wereld. Maar hij blesseerde zich zwaar tijdens een bekermatch met zijn club AS Monaco en zal niet klaar raken voor het WK. Toch zijn er nog andere helden aan het firmament. Lees alles over de blikvangers van Colombia HIER.

WK-babe

Gelukkig kan Radamel Falcao thuis troost vinden. Hij trouwde dit jaar met de Argentijnse zangeres Lorelei Taron. Ze verwachten binnenkort hun eerste kind. Als teaser hier alvast een filmpje, maar we hebben meer van dat moois. Lees alles over de babes van Colombia HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties