Mirallas heeft extra troef met Lukaku: "We vinden elkaar blindelings"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Mirallas heeft extra troef met Lukaku: "We vinden elkaar blindelings"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots moet voor aanvang van het WK in Brazilië nog enkele knopen doorhakken. Één van die knopen is de invulling van de rechtsbuiten. Kevin Mirallas komt in aanmerking en is na wat blessureleed helemaal klaar.

Timothy Collard in Westkapelle

Mirallas lag een tijdje in de lappenmand, nadat hij op het einde van het seizoen een blessure opliep. “Maar die blessure is verleden tijd en ik voel me écht veel beter. Ik heb hard gewerkt om te staan waar ik nu sta”, stak de winger van wal op de persbabbel na afloop van de training in Westkapelle.

"Wie op de rechtsbuiten? Ik ga ervan uit dat op het WK niet drie keer hetzelfde elftal zal spelen"

Mirallas ligt voor de positie van rechtsbuiten in balans met enkele jongens waaronder Dries Mertens, Adnan Januzaj en Nacer Chadli. “Ah, ik dacht nochtans dat die plaats voor mij was”, grapte de speler van Everton.

“Neen, het is een feit dat we nog niet weten wie daar zal spelen. Maar ik ga ervan uit dat er tijdens de duels in de WK-groepsfase niet tot drie keer toe hetzelfde elftal tussen de lijnen zal verschijnen.”

"Mijn troef? Ik en Romelu vinden elkaar blindelings op het veld"

Mirallas beschikt wel over een extra troef: hij speelde een heel seizoen samen met diepe spits Romelu Lukaku. “Dat is wel een voordeel, denk ik. We kennen elkaar goed en vinden elkaar zowat blindelings op het veld.”

Maar Mirallas eist zijn plaats in het team niet op. “Kijk, het is eigenlijk heel simpel. We hebben iedereen nodig. Dries is een heel ander type dan mij, wat aantoont dat iedereen zijn plaats heeft in deze kern.”

"Diep in de spits? Met Lukaku en Origi beschikken we over twee hele goeie spitsen"

De 26-jarige Luikenaar lijkt wel niet uitgespeeld te worden als nummer 9. Al ligt hij daar niet bepaald van wakker. “Met Lukaku en Origi beschikken we over twee hele goeie spitsen. De bondscoach weet ik dat meerdere posities kan bezetten, maar ik hoef niet bepaald extra te trainen om die positie gewoon te worden.”

Mirallas verwacht zich tot slot aan een moeilijke wedstrijd tegen Tunesië. “Ze hebben een beetje hetzelfde profiel als Algerije en zullen ons hoe dan ook willen verrassen. Maar we moeten nog eens een goed resultaat neerzetten in het Koning Boudewijnstadion, dat is al een tijdje geleden”, besloot de winger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties