Spaanse basiself staat zo goed als vast

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Spaanse basiself staat zo goed als vast
Foto: Photonews

Terwijl heel wat bondscoaches nog volop aan het experimenteren zijn in de oefenmatchen richting Brazilië, is het huiswerk van Vicente Del Bosque zo goed als rond. De Spaanse bondscoach zou al beslist hebben over tien van de elf basispionnen voor de openingsmatch tegen Oranje.

Volgens Marca is er nog over slechts één positie twijfel. Daarvoor liggen Torres en Fabregas in de weegschaal. Die keuze is meteen ook bepalend voor het spelsysteem van de Spanjaarden. Mét Torres, die Spanje de eerste Europese titel schonk, staat er immers een echte diepe spits op het veld.  Fabregas daarentegen zou als valse negen ingezet worden.

Er zouden slechts drie teams in de basiself vertegenwoordigd zijn. Real Madrid zou Casillas, Ramos en Xabi Alonso leveren. Barcelona zou ondanks een teleurstellend seizoen voor de grootste afvaardiging zorgen: Jordi Alba, Piqué, Xavi, Busquets, Iniesta en Pedro zouden op een basisplaats kunnen rekenen. De laatste open plek wordt in het scenario van Marca opgevuld door Chelsea-back Azpilicueta. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties