Geudens verwacht nog versterking: "Concurrentie zorgt voor betere resultaten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Geudens verwacht nog versterking: "Concurrentie zorgt voor betere resultaten"
Foto: © SC

KVC Westerlo heeft vandaag een eerste keer verzamelen geblazen. De promovendus begon immers als eerste topklasser aan haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Al hebben we vandaag eigenlijk amper iets gedaan", aldus Kevin Geudens.

Door Cédric De Volder

De Rode Duivels zijn niet de enigen die zich dezer dagen in het zweet werken. Ook KVC Westerlo begon vandaag - als eerste pion uit de pintjesliga - aan de voorbereiding op voetbaljaargang 2014 - 2015. "Al hebben we een rustige werkdag achter de rug", vertelt Kevin Geudens in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De eerste looptests staan eigenlijk pas morgen op het programma. De coach heeft de groep eventjes toegespreken en vervolgens zijn we richting tandarts en dokter getrokken."

"Al heb ik wel zin om opnieuw het oefenveld op te sprinten", lacht de aanvoerder van de Kemphanen. "We kregen dan wel een schema mee tijdens de zomerstop, maar ik denk dat iedereen die loopsessies stilaan beu is. Ik snak alvast naar een bal. Of iedereen er vandaag al was? De nieuwkomers hebben langer gespeeld en genieten nog van enkele dagen vakantie. Al was Frédéric Gounongbe wel al van de partij."

Ik snak naar de bal. De loopsessies is iedereen stilaan beu

En de Westelse clubleiding zat de voorbije dagen niet stil. Met onder anderen Gounongbe, Mitch Apau en Evander Sno werden al enkele inkomende transfers gerealiseerd. "Ja, de club liet er geen gras over groeien. Het is over het algemeen nog stil op de transfermarkt, maar op het Kuipje was er al enige actie. Maar ik heb er nooit aan getwijfeld, hoor. Onze kern zal sterk genoeg zijn om aan het seizoen te beginnen."

"Al komen er wellicht wel nog enkele jongens bij", besluit Geudens. "Voor het aanvallende compartiment zijn er al vier jongens, dus daar zitten we volgens mij wel goed. Maar verder mag er in elke linie nog een beetje concurrentie bijkomen. Een volwaardige eersteklasser mag toch over 24 pionnen beschikken, hé. En vorig seizoen is al gebleken dat concurrentie enkel voor betere resultaten zorgt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties