OFFICIEEL: Massimo Bruno trekt naar Oostenrijkse topclub

OFFICIEEL: Massimo Bruno trekt naar Oostenrijkse topclub
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Massimo Bruno maakt een opvallende transfer. De laatste weken werd hij vooral gekoppeld aan Hoffenheim, maar Anderlecht stuurde net een communiqué de wereld in waarin zijn definitieve overgang naar het Oostenrijkse Red Bull Salzburg bekendgemaakt wordt.

Woensdag bereikte Anderlecht een akkoord met de Oostenrijkse topclub. Massimo Bruno komt uit de eigen jeugd van paars-wit en speelde twee seizoenen in het A-team. Hij werd door John van den Brom voor de leeuwen gegooid in de CL-kwalificatiematch tegen Limassol. Hij gaf de beslissende voorzet voor Mbokani en zijn carrière was gelanceerd.

Afgelopen seizoen kende hij hoogtes en laagtes, maar in het tweede deel van de play-offs was hij uitmuntend en trok hij Anderlecht over de streep met zijn doelpunten en assists. Red Bull Salzburg kwam onlangs met een serieus bod op de proppen dat Anderlecht niet meer kon weigeren. "Het was onmogelijk om dit bod te weigeren", bevestigt Herman Van Holsbeeck. "Langs deze weg wil Massimo Bruno danken voor zijn inzet en uitstekende mentaliteit."

Ik mag terugblikken op een uitstekende opleiding en twee titels

Ook Bruno reageerde reeds op zijn transfer. "Ik zal iedereen missen en ik mag terugblikken op een uitstekende opleiding en twee titels tijdens mijn eerste jaren als profvoetballer. Ik wil de voorzitter, de directie, de collega’s en mijn ploegmaats danken voor de mooie jaren bij paars wit, voor altijd de club van mijn hart.  Ik zal ook de trouwe supporters nooit vergeten. Ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn loopbaan en wens het allerbeste toe aan de hele club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties