Martens: "Heisa rond contractverlenging Wilmots en assistenten was overdreven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Martens: "Heisa rond contractverlenging Wilmots en assistenten was overdreven"
Foto: © Photonews

De laatste weken was er veel te doen over de contractverlenging van bondscaoch Marc Wilmots. Hij kondigde in Zweden aan dat hij pas zou tekenen wanneer de rest van de staf ook een contractverlenging zou krijgen. Qua druk op het bestuur kan dat tellen, Martens minimaliseert de hetze.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubiña in Mogi das Cruzes

"Eigenlijk was alles doorgesproken, het werd door de pers opgeblazen. Alles was in kannen en kruiken, alleen nog niet helemaal gefinaliseerd. We hebben er nog wat aan gewerkt om het af te werken, maar de onderhandelingen zijn niet opnieuw opgestart. Het in de pers komen heeft het enkel een beetje versneld. Ik heb het nooit als extra druk gevoeld dat hij de assistenten er bij wou en ik heb nooit de impressie gehad dat er iets verkeerd kon lopen. We willen een staf met interne stabiliteit, dat was een belangrijk punt voor hem en ook voor ons", aldus Technisch directeur Steven Martens.

Erwin Lemmens vroeg om nog even te wachten

Bondsvoorzitter De Keersmaecker treedt hem bij en verduidelijkte de situatie van Erwin Lemmens, de enige die nog niet akkoord ging. "Erwin heeft gevraagd om even te wachten en dat respecteren wij. Met de andere assistenten was er al een mondeling akkoord en is alles in orde. Steven Martens heeft de onderhandelingen daarover geleid. Ik was er altijd van overtuigd dat het goed zou verlopen en ik zie er het probleem echt niet van in."

Dankzij de goeie prestaties van de Rode Duivels kwamen er meer inkomsten voor de Voetbalbond, de clubs willen daar nu ook een graantje van meepikken. "Dat het budget niet goedgekeurd werd zie ik niet als een persoonlijke aanval, neen", reageerde Steven Martens. "Het blijven onderhandelingen en elke partij wil daar het best mogelijk uit komen. Dat jullie van de pers meer weten dan ik ben ik intussen al gewoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties