De Belgische connectie: Groep G - Duitsland

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
De Belgische connectie: Groep G - Duitsland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Argentinië: Christoph Daum, Daniël Van Buyten en enkele ontgoochelingen.

Door Cédric De Volder

Christoph Daum

Twee seizoenen geleden stond er een Duitser aan het roer bij Club Brugge. Christoph Daum kreeg de blauw-zwarte trein op de rails, maar sloeg om familiale redenen de deur achter zich dicht. Vandaag is de 60-jarige veldheer aan de slag bij het Turkse Bursaspor. Bij Club probeert Michel Preud'homme ondertussen successen te behalen. Hij wilde enkele jaren geleden zelfs bondscoach te worden van de Rode Duivels.

Bundesliga-Belgen

Duitsers in onze pintjesliga braken nooit potten. We verleggen echter onze focus en gaan op zoek naar landgenoten in de Bundesliga. Momenteel spelen zelfs drie Rode Duivels in ons buurland. Al hopen Daniël Van Buyten (Bayern München), Sébastien Pocognoli (Hannover 96) en Koen Casteels (TSG 1899 Hoffenheim) hopen wellicht om Mesut Özil en kornuiten te ontlopen.

Voor de volledigheid: bij Borussia Mönchengladbach is Filip Daems dan al weer jarenlang een vaste waarde. De verdediger groeide er zelfs uit tot aanvoerder.

Eerdere confrontaties met België

De Rode Duivel stonden in de voetbalgeschiedenis al maar liefst negentien keer oog in oog met Die Mannschaft. De laatste wedstrijd was de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd in 2010. België hoopte op een (stunt)overwinning en het daaraan verbonden ticktetje voor het Europees kampioenschap. Vincent Kompany en co gingen echter met 3-1 onderuit.

België heeft bovendien de statistieken niet mee tegen de Duitsers. De Rode Duivels wonnen amper vier partijen - de laatste overwinning dateert al van 1954 - en gingen vijftien keer met de billen bloot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties