De kijk van onze WK-ambassadeur: Griekenland

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Griekenland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Griekse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Theo Theodoridis. Ik ben van Griekse afkomst, maar ik ben geboren in Griekenland. Ik ben leerkracht lichamelijke opvoeding en ex-voetballer.

Verwachtingen

Ik denk dat we dit jaar, bovenop een goede defensie, een echte doelpuntenmaker hebben gevonden in de persoon van Kostas Mitroglou. Het was hij die begin dit seizoen Anderlecht pijnigde in de Champions League met drie doelpunten. We hebben kansen om de eerste ronde door te komen!

Met uitzondering van blessures op het laatste moment, denk ik dat het type-elftal tussen de lijnen zal staan. Griekenland is dus klaar voor de match tegen Colombia. In de laatste voorbereidingsmatchen heeft de ploeg van Fernando Santos gelijkgespeeld tegen Nigeria en daarna met 2-1 gewonnen van Bolivia.

Speler(s) om te volgen

Als rechtsachter heb ik het wel voor Vasilis Torosidis, die bij AS Roma speelt. Hij verdedigt goed en brengt ook aanvallend iets bij. Er is natuurlijk ook Yorgos Karagounis. Hij was er al bij toen Griekenland in 2004 Europees kampioen werd in Portugal. Sindsdien heeft hij voor Inter en Benfica gespeeld en afgelopen seizoen bij Fulham. Op zijn 37e is hij een emblematisch figuuur bij het team. Als mogelijke revelatie schuif ik Panayoits Koné naar voren, de offensieve middenvelder van Bologna.

Waarom ook u voor Griekenland moet supporteren

Omwille van de passie van de supporters natuurlijk! Het is ook mijn land! Er is een zeker fanatisme voor de nationale ploeg sinds de eindwinst op het EK 2004 in Portugal.

Ontdek hier wat onze Colombiaanse ambassadeur verwacht van de wedstrijd van vanavond!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties