Duivels onder de indruk van Nederland: "Van Gaal van kaliber Guardiola"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 36 reacties
Duivels onder de indruk van Nederland: "Van Gaal van kaliber Guardiola"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland verraste gisteren vriend en vijand door titelverdediger Spanje met huid en haar te verslinden. Maar liefst 1-5 werd het gisteren. Ook de Rode Duivels waren danig onder de indruk.

Sander De Graeve, Johan Walckiers en Robby Morren in Mogi das Cruzes

Toby Alderweireld kent dankzij zijn periode bij Ajax de Nederlandse spelers goed. “Ik heb nog geen contact gehad met Nederlandse spelers, maar één van de volgende dagen zal er wel een berichtje komen dat ze het toch wel goed gedaan hebben", lacht de rechtsachter.

Nederland zorgde voor de verrassing vanuit de rol van absolute underdog. Een ideale rol volgens Alderweireld. “Nederland zat in een heel leuke situatie. Niemand verwachtte iets, dus kunnen ze het alleen maar goed doen. Veel mensen onderschatten Nederland. Hun voorhoede is fantastisch met Robben en Van Persie. Ze hebben een hele goeie trainer die een systeem neergezet heeft dat gewoon werkt. Van Gaal ken ik zelf niet, maar hoorde van Moussa dat hij fantastisch is."

Dembele bevestigt: "Ik had Van Gaal persoonlijk heel graag, hij was wel één van de strengste coaches die ik ooit heb gehad. Hij vraagt het uiterste van zijn spelers. De uitslag was een hele grote verrassing voor mij. We weten dat Van Gaal een goede coach is en dat hij het spelletje door en door kent, maar dat ze Spanje van de mat zouden vegen had ik niet verwacht.”

Als je Van Gaal zijn orders niet volgt sta je snel aan de kant

Van Buyten schrok niet van de stunt, hij speelde onder Van Gaal bij Bayern. "Het was alsof ik Bayern onder Van Gaal terug zag spelen", knikt de ervaren verdediger. "Ik weet hoe hij werkt. Hij wil dat zijn ploegen fysiek top zijn en dan zie je toch dat Spanje het in de tweede helft moeilijk had. Op training moet je je bewijzen bij Van Gaal. Als je dat niet doet, tja..."

"Van Gaal is één van de beste trainers die ik al gehad heb. Hij staat in het rijtje met onder meer Guardiola en Heynckes. Het verbaast me dus niet echt dat Nederland zo sterk voor de dag kwam. Hij is een autoriteit die dat ook overbrengt op zijn spelers. Hij is de generaal en zijn orders moeten uitgevoerd worden. Anders sta je binnen de kortste keren aan de kant."

Maar daarnaast heeft Van Gaal ook een kant die de meeste mensen niet kennen. "Hij is ook heel menselijk. Hij weet hoe hij met zijn spelers moet omgaan. Ik ken een paar anekdotes, maar die zijn tussen mij en hem. Maar laten we het er op houden dat hij een heel gevoelig man is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties