Chadli op zijn hoede voor Algerije: "We zijn geen favoriet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Chadli op zijn hoede voor Algerije: "We zijn geen favoriet"
Foto: © Photonews

Nacer Chadli was wat ziekjes, maar verscheen uiteindelijk toch op het eerste persmoment in Belo Horizonte. De winger van Tottenham waarschuwt voor gemakzucht, zeker na de verrassingen van gisteren en eergisteren.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

Chadli voelde zich de laatste dagen niet lekker. "Het kwam door de airconditioning", aldus de speler van Tottenham Hotspur ironisch genoeg in een perszaal die meer van een ijskast weg had.

Nederland en vooral Costa Rica bewezen dat de rol van underdog niet per se een nadeel hoeft te zijn. "Ik denk niet dat we de favoriet zijn, er zijn geen favorieten. We hebben een goeie ploeg en weten hoe we kunnen spelen en wat we kunnen doen, maar Algerije heeft ook een sterk geheel. We moeten ons voor de volle honderd procent inzetten en ons voorbereiden op hun strijdlust."

Voorbereid zijn op hun strijdlust

Bij Algerije is Nabil Bentaleb, ploegmaat van Chadli bij Tottenham, één van de sterren. "Ik heb hem nog niet gehoord, neen. Ik zal hem vandaag eens contacteren en zien wat ik kan uitvissen over de Algerijnse ploeg (lacht)."

Algerije en Marokko, waar Chadli's roots liggen, zijn buurlanden. "Ik ken veel Algerijnen, maar dat maakt het nog geen speciale match. Het is een wedstrijd met de nationale ploeg. Vroeger was er meer rivaliteit tussen beide landen, maar dat is al wat bekoeld."

Chadli ligt in de balans voor één van de plekken voor Witsel in de driehoek of de rechtsbuiten. "Ik kan zowel op links, rechts of het middenveld spelen. De trainer heeft dus verschillende mogelijkheden om me uit te spelen. Ik moet afwachten of ik speel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties