De kijk van onze WK-ambassadeur: Bosnië & Herzegovina

De kijk van onze WK-ambassadeur: Bosnië & Herzegovina
Foto: © SC

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. Zo vonden we ook iemand om Bosnië aan te vuren.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Paul en ik ben geboren in Brasschaat. Ik wou graag Bosnië vertegenwoordigen omwille van mijn beste vriend, die ik eigenlijk meer als mijn broer beschouw. Hij is in Bosnië geboren en opgegroeid, maar ondertussen woont hij al 22 jaar in Antwerpen. Bosniërs zijn een zeer gastvrij en openhartig volk, het is dan ook mooi om ambassadeur te kunnen zijn van dit land. 

Verwachtingen

Dit is het eerste WK voor Bosnië en bij hun openingswedstrijd kijken ze met Argentinië al direct een outsider voor de wereldtitel in de ogen. Er werd in het verleden al 2 keer tegen de Argentijnen gespeeld en verloren, hopelijk kunnen de Draken in de derde confrontatie toch punten pakken tegen Messi & co?

Achtste finales zeker niet onmogelijk

Het zal niet makkelijk worden, maar niet onmogelijk. Met Iran en Nigeria nog in de groep is het toch niet onmogelijk dat ze toch de achtste finales kunnen halen.

Speler(s) om te volgen

De bosniërs beschikken over een sterke centrale as met Emir Spahić, Zvjezdan Misimović en Edin Džeko, allen met tonnen ervaring. Uitkijken wordt het echter naar Miralem Pjanic. Hij bewees dit seizoen bij AS Roma al dat hij tot veel goede dingen in staat is.

Waarom ook u voor Bosnië moet supporteren

Waarom? Omdat de Bosniërs een warm volk zijn. Ze spelen dan ook met een echt strijdershart, op de voet gevolgd door een fanatieke aanhang. Kortom een land uit het Oosten met een Zuiderse mentaliteit, strijd en sfeer verzekerd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties