"We hebben meer kwaliteiten dan Algerije, maar enkel als we dezelfde intensiteit op het veld leggen"

"We hebben meer kwaliteiten dan Algerije, maar enkel als we dezelfde intensiteit op het veld leggen"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels onderschatten Algerije niet, zoveel mag duidelijk zijn. Als iemand hen al als één van de zwakke broertjes op dit WK ziet, zal hij snel door zijn collega's op zijn plaats gezet worden. "Het is belangrijk om meteen de toon te zetten", klinkt het.

Johan Walckiers, Sander De Graeve en Robby Morren in Mogi das Cruzes

Noem eens vijf spelers op van Algerije. Nee, zelfs onze Rode Duivels kunnen dat niet, maar als collectief wordt de eerste tegenstander in Brazilië zeker niet onderschat. “De meeste mensen onderschatten Algerije. Maar niemand gaf gisteren een stuiver voor Nederland en je kent het resultaat, dat zegt genoeg. We hebben meer kwaliteiten, maar alleen als we dezelfde intensiteit als hen op de mat leggen", laat Toby Alderweireld weten.

Dembélé: Ik ben eigenlijk niet zoveel bezig met de tegenstander

Moussa Dembélé ligt niet echt wakker van de komende wedstrijd, maar gemakkelijk vat hij het ook niet op. “Algerije is een goede ploeg, ze hebben enkele goede spelers. De coach moet ons nog de nodige uitleg geven. Ik ben eigenlijk niet zoveel bezig met de tegenstander. Iedere tegenstander is van hoge kwaliteit en het is toch wel belangrijk om aanwijzingen te krijgen.”

“Iedereen verwacht veel van ons en wij verwachten ook veel van onszelf. Ik denk persoonlijk nog niet té veel aan die wedstrijd. Ik hou me vooral bezig met het doorkomen van de trainingen zodat we volledig klaar zijn voor de wedstrijd. We moeten met onszelf bezig zijn.”

Van Buyten: Beetje zoals Tunesië maar veel sterker

Daniel Van Buyten noemt het dan weer de belangrijkste match. "De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste", verklaart hij nader. "En zo moet het. Wie ik van de ploeg van Algerije ken? Ik ken er wel een paar, maar de namen zijn te moeilijk om te onhouden. (lacht) Een jongen als Feghouli heb je natuurlijk al zien spelen en er zijn er een paar van in Frankrijk die ik ook wel ken. Het is een beetje zoals Tunesië, maar veel sterker dan."

Alderweireld: Belangrijk om meteen de toon te zetten

Toby Alderweireld ziet dan weer details over de match beslissen. “Het belang van de match moeten we niet te groot maken", zegt Alderweireld dan weer. "Het is belangrijk om meteen de toon te zetten, maar je hebt niet alles in de hand. De scheidsrechter, ballen op de paal. We moeten sowieso zorgen dat we onszelf niets te verwijten hebben. Verschil tussen verlies en winst is groot, maar dat is voetbal hé. We gaan de match beginnen om te winnen, niet om niet te verliezen. Het wordt een match waar beiden een blok willen neerzetten en het op details zal aankomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties