Reportage Algerijnen vrezen één man: "Hazard moeten we tegenhouden"

Algerijnen vrezen één man: "Hazard moeten we tegenhouden"
Foto: © SC

Luidruchtig zijn ze, de vierduizend Algerijnse fans die in Brazilië rondlopen. Het is dan ook een belevenis van formaat voor hen en zeker de match tegen België wordt belangrijk voor hen.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

De hotels in Belo Horizonte worden overspoeld met gebronzeerde mannen volledig in het wit getooid en met groene landkleuren op hun borst. "We zijn heel trots om hier te zijn", zegt Terki, die meermaals zweert dat hij Algerije zal volgen tot ze er uit liggen. "Maar eerst die match tegen België. Een zeer zware match voor ons, want België is momenteel toch wereldtop", vindt hij. "We hopen om samen met België naar de tweede ronde te gaan."

Ook de op leeftijd rakende Boujarah, voetballiefhebber in hart en nieren, loopt trots met het nationaal symbool door de straten. "België is één van de grote voetballanden. Dit is een generatie die beter is dan die van Scifo en Wilmots. We hopen allemaal op een heel goede wedstrijd. En ja, veel van ons willen dat we samen met België doorgaan. Want we hebben toch een band met jullie. We zijn broederlanden", lacht hij. 

Wie ik ken? Courtois, Kompany en die hele goeie kleine van Napoli

Gevraagd naar wie ze het best kennen bij de Rode Duivels keren telkens dezelfde namen terug: "Hazard en Lukaku. Hazard is echt de wereldtop, één van de vijf beste spelers ter wereld. We rekenen wat op Mehdi Lacen (Getafe) om hem lam te leggen. Tactisch wordt het heel belangrijk om Hazard uit de match te houden", zegt Boujarah die ook nog enkele andere spelers kent. "Courtois van Atlético, Kompany van Manchester City en die hele goeie kleine van Napoli. Mertens, ja, dat is hem."

Beide Algerijnen denken dat België de sterkste ploeg in de groep is. "Zuid-Korea is maar zo-zo", vindt Terki. "Rusland is ook wel goed, maar België is beter. Wij hopen Rusland achter ons te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties