Kompany blaakt van vertrouwen: "De voorbereiding was perfect!"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Kompany blaakt van vertrouwen: "De voorbereiding was perfect!"
Foto: © Photonews

Terwijl de WK-gekte in België stilaan zijn hoogtepunt bereikt, bereiden de Rode Duivels zich in alle rust voor op de partij tegen Algerije. Geen zenuwen te bespeuren bij Vincent Kompany en Marc Wilmots een dag voor de wedstrijd. "Ik zie helemaal geen nervositeit in e ploeg", aldus de aanvoerder.

Robby Morren en Manu Gonzalez in Belo Horizonte

Kompany maakt duidelijk dat de Rode Duivels er helemaal klaar voor zijn. Hij noemt de voorbereiding 'perfect', benadrukt dat het team toch heel wat ervaring heeft en dat er van nervositeit geen sprake is. "Ik ben zelf echt benieuwd om te zien wat dit morgen gaat geven", dixit de aanvoerder.

“Het team is heel rustig. We hebben ons in uitstekende omstandigheden kunnen voorbereiden. Er is op dit moment nog geen sprake van druk, ik zie helemaal geen nervositeit in de ploeg. We hebben een perfecte voorbereiding afgewerkt."

We hebben de voorbije jaren heel veel geleerd

“Men spreekt vaak over een gebrek aan ervaring, maar wij hebben ervaring bij onze clubs geleidelijk opgebouwd en ook wel op tornooien. Denk maar aan de Olympische Spelen in 2008. Deze groep kent elkaar al heel lang en het is sindsdien snel gegaan. We zijn blij dat we hier zijn, maar we hebben nog veel werk te doen en we zijn heel geconcentreerd voor wat ons nog te wachten staat.”

“We hebben heel veel geleerd tijdens de voorbije jaren. We letten nu op heel veel details waar we vroeger misschien niet op zouden hebben gelet omdat we net juist weten hoe het aanvoelt om zulk een lange periode afwezig te zijn op het WK.”

Wat tijdens dit WK opvalt, is het hoge aantal doelpunten dat elke match wordt gescoord. Toch boezemt dat Kompany geen angst in. Hij gaat uit van de sterkte van het collectief.

“Als verdediger zie je natuurlijk dat er heel veel gescoord wordt op dit WK, dat is opvallend. Wij kunnen een hele goede organisatie neerzetten. Als we goed georganiseerd blijven en als team in blok spelen, verdedigen we ook goed. Verdedigen is het werk van het ganse team, net als aanvallen. De verdedigers moeten op hun beurt niet achteruitleunen en wachten tot een spits scoort. We hebben veel scorend vermogen, maar ons succes ligt in hoe we als team samenspelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties