Lukaku niet bezig met transfer: "Alles draait nu om mijn land!"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Lukaku niet bezig met transfer: "Alles draait nu om mijn land!"
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku is hot. Dat bleek ook uit de persbelangstelling voor de aanvaller van Chelsea. Hij kan rekenen op interesse van verschillende clubs, maar op dit moment moet alles wijken voor de Rode Duivels. "Alles draait nu om mijn land!"

Robby Morren in Belo Horizonte

“Ik speel voetbal om te winnen en zolang we winnen is het voor mij in orde. Ik ben niet meer zoals toen ik zestien was en zelf wilde scoren. Ik ben een echte teamspeler, ik speel voor mijn ploeg. Ik heb dus geen druk om te moeten scoren.”

Lukaku was met vier treffers in twee voorbereidingsmatchen bijzonder trefzeker. Op training durft hij al wel eens een makkelijke bal missen. “Op training is het anders dan in een match, daar kan je je meer fouten veroorloven. Soms probeer ik op training een schijnbeweging die ik tijdens een match wil gebruiken, maar als ik zie dat die niet lukt doe ik die ook niet tijdens de wedstrijd."

"Ik probeer verschillende dingen uit en dan mis ik af en toe. Op training moet je proberen een betere speler te worden en te kijken wat je wel en niet kan. In de wedstrijd zal het wel lopen, als ik één tegen één kom tegen de doelman dan mis ik bijna nooit omdat ik dan geen gekke dingen zal doen.”

Ik denk niet aan mezelf op dit moment

Lukaku kan rekenen op heel wat belangstelling, maar houdt de transferboot voorlopig af. “Ik denk niet aan mezelf op dit moment, maar aan mijn team. We wachten al 12 jaar op zulk een groot tornooi en nu we hier zijn wil ik het allerbeste van mezelf geven voor de Rode Duivels. Als we het allemaal goed doen, zullen er voor iedereen wel opportuniteiten komen. Alles draait nu om mijn land.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties