Wilmots: "Het duel niet zoeken tegen Algerije"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wilmots: "Het duel niet zoeken tegen Algerije"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots en zijn Rode Duivels zitten in de laatste rechte lijn richting de eerste wedstrijd tegen Algerije. De coach waarschuwt zijn troepen om zich niet te laten meeslepen in het spel van de Algerijnen.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

"Volgens mij gaat de beslissing op vlak van techniek vallen. We mogen niet meegaan in de duels met de Algerijnen, volgens mij is een andere filosofie nodig", aldus bondscoach Marc Wilmots.

Onze nationale oefenmeester kreeg opnieuw de vraag of het gebrek aan ervaring op een wereldbeker het team parten kon spelen. "Ik praat veel met de spelers, maar ervaring op dit niveau krijg je niet door te praten, maar moet je verdienen op het veld."

Kennen de Algerijnen mijn ploeg al, misschien?

Algerije zou trouwens het liefste hebben dat Van Buyten aan de aftrap verschijnt. "Dat kan met niet schelen, kennen de Algerijnen mijn ploeg al, misschien", aldus Wilmots in zijn gekende stijl.

De spelers kregen in de loop van de week kaartjes met de sterke en zwakke punten van de spelers van Algerije, maar ook in team werd het besproken. "Om half zeven(gisterenavond, red.) houden we de tactische bespreking."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties