Ook in Paraguay hebben we fans: "Lukaku gaat ontploffen!"

Ook in Paraguay hebben we fans: "Lukaku gaat ontploffen!"
Foto: © Photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

De hype rond onze nationale ploeg bereikt stilaan ongekende hoogten. Niet alleen binnen de landsgrenzen, maar ook ver daarbuiten kunnen onze Rode Duivels op aanhangers rekenen. Zo vond Voetbalkrant.com een fan van de Rode Duivels in Paraguay.

Moncho Maldonado is 21 en woont in het centrum van Asunción. Hij speelt zelf zaalvoetbal en is een groot voetbalfan. Zo volgt hij alle Europese competities op de voet, waarbij Arsenal zijn favoriete club is. Hoewel hij sympathie heeft voor verschillende teams, staat België voor hem op één bij de landenploegen.

Waarom ben je fan van de Rode Duivels?

“Ik heb geen specifieke band met België. Ik ben er ook nog nooit op bezoek geweest, al hoop ik dat ooit te kunnen doen. De nationale ploeg heeft gewoon stuk voor stuk fantastische spelers. Mijn favorieten zijn Eden Hazard en Dries Mertens, omdat ik houd van hun speelstijl.”

Ga je straks iets speciaals doen tijdens de wedstrijd?

“Ik ga samen met een vriend wel naar de wedstrijd kijken in het shoppingcentrum. Het voetbal leeft enorm hier en we volgen dan ook zoveel mogelijk wedstrijden op de voet. Ik ben wel de enige fan van België in mijn vriendenkring. De anderen gaan meer voor de traditionele ploegen.”

Waar zie je België eindigen op dit WK?

“Ik hoop dat ze het WK winnen natuurlijk, maar dat zal moeilijk zijn. De toplanden zoals Duitsland en Brazilië starten als favoriet. België heeft echter ongelooflijke spelers en kan van iedereen winnen. Daarom denk ik dat de Rode Duivels minstens de halve finale halen!”

Spijtig dat Benteke er niet bij is

Welke Belgische speler kan op dit WK de wereld verbazen?

“Van Benteke had ik veel verwacht. Het is bijzonder spijtig dat hij er niet bij kan zijn. We weten wat Hazard en de anderen in hun mars hebben en volgens mij zal Lukaku echt ontploffen op dit WK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties