Origi hoopt op basisplaats: "Zou niet verrast zijn als ik zou starten"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Origi hoopt op basisplaats: "Zou niet verrast zijn als ik zou starten"
Foto: © Photonews

Divock Origi viel tegen Algerije uitstekend in voor Romelu Lukaku. De Oostendenaar gaat de concurrentie et Lukaku aan en hoopt op een basisstek tegen Rusland. "Ik zou niet verrast zijn als ik zou mogen starten", klinkt het.

Robby Morren in Mogi das Cruzes

Origi had een hele goede kans om de WK-netten te laten trillen, maar miste. “Onmiddellijk na de match dacht ik nog wel terug aan mijn gemiste kans, maar ik weet dat er nog wel momenten zullen komen in mijn carrière."

Ondanks zijn goede prestatie, blijft hij kritisch voor zichzelf. "Ik heb mijn match geanalyseerd en er zijn wel punten waarop ik nog kan verbeteren, op sommige momenten moet ik misschien nog wat meer risico’s nemen. Ik bespreek die zaken met de coach.”

De coach zei dat hij tevreden was over mijn invalbeurt

Nu hij getoond heeft klaar te zijn voor het grote werk, hoopt hij stilletjes op een basisstek tegen Rusland. “Ik probeer alles te geven op het veld en ik weet dat de speelgelegenheid zal komen als je goed werkt. Iedereen in deze groep kan spelen, iedereen heeft er zin in. Ik zou dan ook niet enorm verrast zijn als ik in de basis zou staan. De coach heeft me gezegd dat hij tevreden was over mijn invalbeurt.”

Indien Origi mag starten, zou dat ten koste gaan van Romelu Lukaku. Toch speelt de concurrentie niet in de relatie tussen hen. “Romelu probeert me te helpen waar hij kan. Hij geeft me vaak goede raad, overal allerlei zaken. Hij is een grote speler, hij voetbalt in Engeland wekelijks op een hoog niveau. We hebben maar één doelstelling en dat is dat de ploeg wint en daar gaan we alles aan doen.”

Origi ziet zichzelf vooral als nummer 9. “Ik kan op verschillende posities spelen, maar mijn toekomst ligt op de nummer 9. Op die positie kan ik mijn kwaliteiten, zoals mijn snelheid en de één-tegen-één situatie, het best gebruiken. Ik ben dan ook dichter bij het doel en dan kan ik mijn scorend vermogen gebruiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties