Reactie Rode Duivels zuchtten onder de hitte: "Gingen helemaal kapot"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Rode Duivels zuchtten onder de hitte: "Gingen helemaal kapot"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels verzekerden zich in Maracaña van de kwalificatie voor de volgende ronde. Niet enkel de Russen probeerden dat te verhinderen, ook de loden hitte speelde een rol. Op de flank waar de zon vrij spel had was het puffen.

Sander De Graeve in Rio de Janeiro

Al twee wedstrijden om 13u lokale tijd kregen de Rode Duivels voor de kiezen. Het mag dan wel winter zijn in Brazilië, echt koud wordt het zelden of nooit. Dat merkten de flankverdedigers van de Rode Duivels maar al te goed. "Ik ging helemaal kapot, het was echt superwarm", aldus Toby Alderweireld.

Hebben een betere fysiek dan de Russen

"Het veranderde van helft tot helft, in de eerste helft stond ik in de zon en ik ging echt helemaal stuk. Dat zei ik ook tegen Dries in de wedstrijd." Ook Jan Vertonghen maakte het mee. "Die tweede helft was echt wel puffen", aldus de invaller.

"Iedereen zat erdoor, maar wij hebben getoond dat we een betere fysiek hebben dan de Russen", aldus Vincent Kompany. Het was loodzwaar, vooral in de tweede helft." De Rode Duivels hebben geluk, in de volgende ronde spelen ze sowieso om 17u. De eventuele kwartfinale zal wel om 13u afgewerkt worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties