Verbist zoekt nieuwe club: "Nederland spreekt me zeker en vast aan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Verbist zoekt nieuwe club: "Nederland spreekt me zeker en vast aan"
Foto: © Photonews

De Belgische voetbalwereld trekt zich momenteel op gang op het oefenveld. Jaargang 2014 - 2015 zal het echter zonder een bekend gezicht moeten stellen: Bram Verbist. "Ik denk dat het lastig wordt om in België nog een club te vinden", is de doelman eerlijk.

Door Cédric De Volder

Bram Verbist was de voorbije jaren één van dé gezichten bij Cercle Brugge. De Vereniging besliste tijdens het voorbije seizoen echter al na een paar wedstrijden dat de doelman mocht vertrekken. Joris Delle - een Franse huurling nota bene - werd tussen de palen gezet. Uiteindelijk vond Verbist onderdak in Denemarken bij Brondby.

"Maar daar kan ik wellicht niet blijven", aldus de 31-jarige Antwerpenaar in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik had er een fantastische tijd en ook de technische staff was lovend, maar er is simpelweg geen budget. Ik trok vorig seizoen naar Denemarken als doublure van hun tweede doelman, hé. Die jongen is ondertussen gerevalideerd en ik verwacht niet dat hij nu actief op zoek zal gaan naar een nieuwe werkgever."

Sowieso lastig om in België nog een club te vinden

En dat is exact wat de zaakwaarnemer van Verbist nu wel aan het doen is. "Maar ik maak me nog geen zorgen", gaat Verbist verder. "Door het WK is het enorm stil op de transfermarkt. Al zal het sowieso lastig zijn om in België een club te vinden. Daar is iedereen al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

"In het buitenland moet alles nog beginnen", besluit de goalie. "Ik heb wel een boon voor de Eredivisie. Mijn Ajax-tijd heeft me geleerd dat de Nederlandse manier van voetballen me wel ligt. Ook Frankrijk en Spanje hebben wel iets. En dan spreek ik over de lagere klassen, hé. (lacht) Of misschien blijf ik wel gewoon in Denemarken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties