WK-dagboek 16: broek op afbetaling en GSM's bij C&A

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
WK-dagboek 16: broek op afbetaling en GSM's bij C&A
Foto: © SC

Een namiddagje vrijaf en dus het uitgelezen moment om voor het eerst op Braziliaanse bodem te gaan shoppen. We trokken naar een winkelcentrum in Sao Paulo, waar we toch enkele keren verrast opkeken.

Robby Morren in Sao Paulo

Het idee dat het in Brazilië minder modern is dan in ons Belgenlandje, moesten we al snel achter ons laten. Bij het binnenwandelen werd het onmiddellijk duidelijk: alles was modern en piekfijn in orde. Er lag geen vuiltje op de grond, de airco draaide op volle toeren en  de wegwijzers brachten ons naar de ons allen bekende winkelketens.

GSM’s bij C&A

Niets nieuws dus onder de Braziliaanse zon, al werden we toch enkele keren verrast. Iedereen wandelde al wel eens door C&A, de kledingketen die ook in elke Belgische stad terug te vinden is. Toch moesten we even door onze ogen wrijven toen we voorbij de vrouwenkleding een uitstalraam zagen met GSM’s en tablet-pc’s. Waar kocht jij je GSM? Bij de C&A natuurlijk.

Broek van 30 euro op afbetaling

De prijzen die je hier voor kleding betaalt, zijn vergelijkbaar met die in België. Wat goedkoper in de grote ketens, voor de merkkledij moet je wat meer reals op de toonbank leggen.  Toch blijkt het niet evident om een gewoon kledingstuk te kopen voor de doorsnee Braziliaan. We spraken met een Belg die lesgeeft in Brazilië. Hij ontvangt maandelijks 900 euro en vertelde dat hij daarmee bij de grootverdieners hoort.  Ons verbaasde de vermelding om een broek van 89 real (ongeveer 30 euro) op afbetaling te kopen, maar hier blijkt dat de normaalste zaak.

Handschoenen bij 25 graden

Het blijft voor een Belg toch wat onwezenlijk. Het is winter in Brazilië, ’s avonds omstreeks 17.30 uur gaat de zon onder en toch genieten we doorheen de dag van een stralende zon en temperaturen van 25 graden. Overal draait de airco op volle toeren. We vragen ons dan ook af of het werkelijk nodig is om handschoenen te verkopen…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties