Caluwé kiest voor het trainersvak: "Plots kwam deze kans voorbij"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Caluwé kiest voor het trainersvak: "Plots kwam deze kans voorbij"
Foto: © SC

Tom Caluwé wordt de nieuwe assistent-coach van Aleksandar Jankovic bij KV Mechelen. Dat nieuws raakte gisteren bekend. Een dag later volgt al meteen de eerste werkdag met twee oefensessies. "Ik kijk enorm uit naar de beleving in eerste klasse", aldus de nieuwbakken oefenmeester.

De keuze om nu in het trainersvak te stappen was er eentje van het toeval. "Ik had nog een optie om bij derdeklasser SK Londerzeel verder te spelen. Dat was eigenlijk zo vooropgesteld", vertelt de 36-jarige Caluwé in gesprek met Voetbalkrant.com. "Maar plots kwam deze kans voorbij. Ik heb intussen de pensioengerechtigde leeftijd als voetballer bereikt. (lacht) Het is tijd voor een heel andere uitdaging."

Ik ging normaal nog door als speler bij SK Londerzeel

KV Mechelen is vertrouwd terrein voor de gewezen middenvelder. "Ik heb hier vanaf mijn dertiende in de jeugd gespeeld en debuteerde in de eerste ploeg. Als je dan na een mooie carrière kunt terugkeren is dat wel bijzonder. Ik heb altijd een speciale band met de club gekoesterd."

Ook de contacten met Malinwa onderhield Caluwé gedurende zijn loopbaan in het buitenland. "Toen Patrick Van Houdt vertrok, heb ik mij meteen kandidaat gesteld. Na een aantal gesprekken ben ik het geworden, daar ben ik blij om. Ik heb ook gelezen dat er nog andere gegadigden waren (Bart Goor en Eric Deflandre, nvdr.), dat is natuurlijk bijzaak."

De beleving in eerste klasse miste ik wel

Tijdens de eerste werkdag staat vooral de kennismaking centraal. "Een beetje inwerken en kijken wat de bedoeling is. Gewoon erin groeien", aldus Caluwé. "Ik heb intussen een tweetal keer gesproken met Jankovic. Ik had al veel goeds over hem gehoord en hij laat ook op mij een goede indruk na."

Naar wat kijkt de nieuwbakken assistent nu het meeste uit? "De beleving in eerste klasse. Daar kijk ik enorm naar uit. Met die jongens elke dag op het veld staan en de sfeer die rond de wedstrijden opgebouwd wordt. Dat zijn dingen die je mist als je er even tussenuit bent. Ik ben blij dat ik er - zij het in een andere rol - terug bij ben. Ik geloof dat ik er nu nog feller in zal opgaan." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties