WK-dagboek 20: Toeristenval Salvador en gekke taxichauffeurs

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
WK-dagboek 20: Toeristenval Salvador en gekke taxichauffeurs
Foto: © Photonews

Dag twintig in Brazilië, we worden het intussen al wat gewoon hier. Toch zijn er nog dingen die ons verbazen. Zo kwamen we in het mooie toeristische centrum van Salvador heel wat typische toeristenvallen tegen.

Sander De Graeve in Salvador

Op onze twintigste dag in dit mooie land splitsten de redactieleden van Voetbalkrant zich op. Twee volgden de wedstrijden die vandaag plaats vonden vanuit het hotel, twee anderen gingen naar de training en de persconferentie van de Rode Duivels, en wij trokken de stad in.

Het eerste avontuur kwam vroeger dan verwacht. De taxi richting het oude stadscentrum bleek een hele belevenis. We ramden bijna een bus, misten op een haar na enkele voetgangers en ook een lantaarnpaal moest er bijna aan geloven.

Onze taxichauffeur zat tijdens dat alles overigens voortdurend te toeteren. Volslagen gek, maar blijkbaar normaal in deze streek. "Taxichauffeurs zijn nu eenmaal wat gecompliceerd", probeerde Victor, een Braziliaanse vriend, het wat te verbloemen. "Zeg echter nooit dat je gehaast bent, dan kom je er niet levend uit."

Aangekomen aan het meeting point van de Belgische supporters vielen we meteen in de eerste toeristenval. Een dame in traditionele kledij en een Belgische vlag wou met ons op de foto, het zou ons later tien real per persoon kosten. Verder werd me achtereenvolgens marihuana, cocaïne en vrouwen aangeboden.

Het valt op dat Salvador echt een vakantieoord is. In Rio en São Paulo maakten we deze taferelen minder mee. Alles eens doorspoelen met een goeie caipirinha bleek de beste oplossing. Nu op naar de wedstrijd tegen USA. De Belgische fans hebben er zelf alvast vertrouwen in, zo hoorden we vandaag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties