Reactie Alderweireld: "We waren fysiek sterker dan de VS"

Alderweireld: "We waren fysiek sterker dan de VS"
Foto: © Photonews

Het is moeilijk om er jongens uit te pikken die boven de rest uitstaken. De Bruyne was er zo één, maar ook Toby Alderweireld was een absolute uitblinker. "Dit is mijn beste match voor de Rode Duivels", zei hij onomwonden. En gelijk had hij...

Johan Walckiers in Salvador de Bahia

Alderweireld speelde een schitterende eerste helft, een heel goede tweede en had nog een cruciale tackle in huis in de verlengingen. "We hebben het onszelf gewoon moeilijk gemaakt door de kansen niet af te werken", begon Alderweireld met het voor de hand liggende. "Maar we hebben fantastisch gespeeld. Er is veel geschreven over ons spel. Vandaag hebben we 26 keer binnen het kader geschoten. En niet van 60 meer hé!"

"Het was er allemaal vandaag: snelheid, beweging, ruimte. Romelu komt in en maakt het verschil. Ik had gewoon het gevoel dat wij fysiek sterker waren. En dat terwijl de VS toch geroemd werd om hun fysieke paraatheid. In de tweede helft liepen we er gewoon over. En in de verlengingen trokken we dat door", zei de sterke verdediger. "De eerste tien minuten trapte ik op mijn adem, maar daarna voelde ik me beter en beter worden. Dit is mijn beste match voor de Rode Duivels, daar ga ik ook geen doekjes om winden."

We spelen allemaal voor het vaderland

En nu dus Argentinië: de sterrenformatie. "We hebben respect voor hen, maar we zijn zeker niet kansloos. We gaan vol voor onze kans gaan. Net als vandaag, als een collectief! We spelen allemaal voor het vaderland!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties