Het Dream Team van de achtste finales

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Het Dream Team van de achtste finales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De achtste finales waren qua spanning om duimen en vingers van af te likken. Ook het voetbal was vaak goed, de redactie selecteerde de elf beste spelers van de achtste finales in het Dream Team.

Doel

Tussen de palen kunnen we deze keer echt niet om Tim Howard heen. De goalie van de VS hield de ontelbare kansen van de Rode Duivels 93 minuten lang tegen en zorgde voor een prestatie voor in de geschiedenisboeken. Congratz!

Verdediging

Voor het eerst selecteerden we een ouderwetse libero. Manuel Neuer heeft zijn beide doelpalen aan het einde van Duitsland-Algerije niet vaak gezien. De doelwachter van Die Mannshaft stond als een volleerde laatste man te voetballen én deed dat met verve.

Daarvoor hebben we een stevig drietal met Dani Alves, Gary Medel en Jan Vertonghen. Die laatste ging gisteravond voorbij de grens van zijn lichamelijk kunnen, maar ging door en speelde een uitstekende wedstrijd.

Middenveld

Ons vijftal op het middenveld is er eentje waar je wereldkampioen mee kan worden. Pogba domineerde voor Frankrijk tegen Nigeria en zorgde met een fantastische actie voor één van de goals. Voor hem vinden we de sterren van Colombia. James Rodriguez en Juan Cuadrado, zij blonken uit bij de voorlopig sterkst spelende ploeg op dit WK.

Op links komen we nog een landgenoot tegen. Kevin De Bruyne ontbond op die positie in de verlengingen zijn duivels. Hij zorgde met een goal én een assist voor de zege van de Belgen. Aan de overkant vinden we Arjen Robben. Naast zijn duik die de wereld rond ging, speelde hij ook een puike match.

Aanval

De enige spits die we selecteerden is de aanvalsleider van Chili. Alexis Sanchez was de hele wedstrijd een gesel voor de Braziliaanse verdediging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties