Wat leren de statistieken ons over Argentinië - België?

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Wat leren de statistieken ons over Argentinië - België?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kunnen het memorabele WK van Mexico '86 evenaren, maar moeten daarvoor wel voorbij Argentinië geraken. Een blik op de statistieken leert ons dat de Argentijnen een indrukwekkend passingpercentage kunnen voorleggen, België voetbalde meer doelpogingen bij elkaar.

Door Robby Morren

Aanvallend: België beter

Opvallend is dat beide teams evenveel doelpunten scoorden: 6 in totaal ofwel 1,5 per match. De Rode Duivels voetbalden wel meer doelkansen bij elkaar: gemiddeld 20,3 per match tegenover 19,3 voor de Argentijnen. 70% van de Belgische doelpogingen waren binnen het kader, 60% van de Argentijnse.

Passing: Argentinië beter

Argentinië is duidelijk de betere als het aankomt op passing. Zij gaven tijdens dit WK liefst 2112 passen, dat is een pak meer dan 1641 van de Belgen. Toch is die 1641 nog lang niet slecht, gezien het gemiddeld aantal voor dit WK op 1366 staat. 70% van de Belgische passen is succesvol tegenover liefst 80% bij de Argentijnen.

Fair-play: Argentinië beter

Ook hier legt Argentinië betere cijfers voor. De Belgen begingen tot dusver 72 overtredingen, een pak meer dan de 43 fouten van de Argentijnen die met 4 gele kaarten ook beter doen dan de 5 gele en 1 rode van de Rode Duivels.

stats: fifa.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties