Het huurlingenleger van Moeskroen-Péruwelz: genoeg kwaliteit aanwezig?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Het huurlingenleger van Moeskroen-Péruwelz: genoeg kwaliteit aanwezig?
Foto: © Photonews

Moeskroen-Péruwelz komt binnenkort opnieuw uit op het hoogste niveau in België, en daarom shopt de fusieclub er dezer dagen duchtig op los. Dat de promovendus goede banden heeft met Lille OSC wisten we al, maar ook met Club Brugge lijkt de samenwerking goed te vlotten.

Door Timothy Collard

Even ter verduidelijking: Moeskroen wist ook enkele spelers met een definitieve transfer te strikken. Zo haalde het Anice Badri en Julian Michel weg bij Lille, terwijl Pieter-Jan Monteyne overkwam van Bergen en Teddy Mézague Montpellier inruilde voor de promovendus.

De Lille-connectie

Maar voor het overige gaat het enkel en alleen om huurlingen die de gelederen kwamen versterken op Le Canonnier. Zo worden Sébastien Pennachio, Nicolas Perez, Thibault Peyre en Julian Jeanvier gehuurd van moederclub Lille.

De Club-connectie

Moeskroen is echter ook goede banden aan het smeden met Club Brugge. De promovendus nam in eerste instantie enkel Sven Dhoest over op huurbasis, maar niet veel later volgden zowel Birger Verstraete als Zinho Gano het voorbeeld van de jonge doelman.

Genoeg kwaliteit/ervaring?

In tegenstelling tot vorig seizoen, zal Moeskroen er dit jaar net iets meer Belgisch getint uitzien, al bezit het grootste gedeelte van de spelerskern nog steeds de Franse nationaliteit.

Het is nog maar de vraag of Moeskroen-Péruwelz over genoeg ervaring/kwaliteit beschikt om zich te redden op het hoogste niveau. Spelers met tonnen ervaring in de Jupiler Pro League telt de club niet, maar aan de huidige kern om het tegendeel te bewijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties