Transfergeruchten van 13/07: West Ham wil WK-sensatie, nieuw contract voor Lukaku?

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
Transfergeruchten van 13/07: West Ham wil WK-sensatie, nieuw contract voor Lukaku?
Foto: © Photonews

Het seizoen zit erop en het WK is in volle gang. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Voor Xavi is er geen plaats meer bij FC Barcelona, maar voorlopig is het nog niet duidelijk waar hij wel gaat voetballen volgend seizoen. De middenvelder zou aan de slag kunnen in de VS. Zowel New York City FC als New York Red Bulls zouden hopen op zijn komst.

AZ en FC Porto zouden aan het onderhandelen zijn over een vertrek van Nemanja Gudelj richting Porto. Dat meldt het Portugese Record.

Jose María Callejón deed het vorig seizoen uitstekend bij Napoli. Dat wekte interesse van Barcelona en Atlético Madrid. De voorzitter van Napoli wil het Spaanse talent echter niet laten vertrekken. Dat geldt ook voor Gonzalo Higuaín.

Een ander target van Atlético is Santi Cazorla. Daarvoor moeten ze echter eerst terug wat geld in het laatje zien te krijgen. De verkoop van Arda Turan aan Liverpool kan daarvoor een optie zijn.

De 17-jarige Sinan Kurt geldt als een absoluut toptalent. De speler van Borussia Mönchengladbach speelde nog geen minuut in het eerste elftal, maar er hangt wel al een prijskaartje van drie miljoen euro om zijn nek. Dat vindt Bayern München voorlopig teveel.

Patrice Evra zou volgens Sky Sport Italia een contract van twee seizoenen getekend hebben bij Juventus. De 33-jarige verdediger komt over van Manchester United.

Chelsea haalde Cesc Fabregas al weg bij Barcelona en zou nu ook zijn zinnen gezet hebben op Alexandre Song. De Catalanen plakken echter een prijskaartje van dertig miljoen euro op zijn hoofd, elf miljoen meer dan zij twee seizoenen geleden voor hem betaalden. En dat terwijl Song de afgelopen seizoenen nauwelijks speelde.

De Braziliaan Casemiro komt bij Real Madrid ook nauwelijks aan de bak. Nochtans deed hij het meestal uitstekend wanneer hij wel de kans kreeg om zich te bewijzen. Benfica zou zich alvast gemeld hebben bij Real voor een transfer. De Koninklijke wil bij een overstap wel graag een terugkoopoptie.

Door het vertrek van Suarez komt een transfer van Loïc Rémy dichterbij. Ook Arsenal had interesse in de diensten van de Fransman, maar zij lijken na de komst van Alexis niet meer in de race.

AS Roma toont zich actief op de transfermarkt. De Romeinen willen graag Xherdan Shaqiri van Bayern München. Ook een transfer van Yannick Ferreira-Carrasco zou nabij zijn.

De toekomst van Romelu Lukaku blijft onzeker. Liverpool zou een bod van zo'n 30 miljoen euro voorbereiden en ook Tottenham droomt van de Rode Duivel. Chelsea wil hem echter niet naar een concurrent laten vertrekken en zou nu aan een contractverlenging en een nieuwe uitleenbeurt denken. Dat ziet Lukaku zelf dan weer niet zitten. Richting Wolfsburg dan maar?

Als de transfer van Big Rom naar Wolfsburg er effectief komt, dan zet dat ook de deur open voor de transfer van Bas Dost. Die zou dan naar Feyenoord trekken.

Een transfer van Filipe Luis naar Chelsea komt een stap dichterbij. De verdediger wil weg bij Atlético Madrid en moet intussen meetrainen met de beloften.

Stoke City wil zich graag versterken met Bojan Krkic, maar die lijkt niet warm te lopen voor een overstap naar de Premier League. De aanvaller van FC Barcelona geeft er de voorkeur aan in Spanje te blijven.

AS Monaco hoopt dan weer Moussa Sow in te lijven. De club uit het prinsdom zou om en bij de 15 miljoen euro veil hebben voor de spits van Fenerbahçe die destijds het mooie weer maakte bij Lille OSC.

Royston Drenthe sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. De 27-jarige linkspoot moet weg bij Queens Park Rangers en liet zich ontvallen dat ‘een terugkeer naar Feyenoord of Nederland geen schande zou zijn.’

Newcastle United strikte eerder al Siem de Jong (Ajax), maar ook Daryl Janmaat (Feyenoord) zou op weg zijn naar St. James’ Park. Voorts hopen the Magpies zich ook nog te versterken meet Remy Cabella (Montpellier) en Emmanuel Rivière (AS Monaco).

West Ham United hoopt dan weer op de komst van Enner Valencia, de grote uitblinker bij Ecuador op het WK in Brazilië. De aanvaller van het Mexicaanse Pachuca scoorde drie doelpunten in de groepsfase en zou zo’n vijftien miljoen kosten.

Juventus dringt aan voor Juan Manuel Iturbe. De ploeg uit Turijn heeft het bod op de speler verder verhoogd tot 27 miljoen euro, plus twee miljoen euro aan mogelijke extra's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties